Rabarbercurd

1 stort glas/2 små glas

Curd er typisk forbundet med britiske scones og afternoon tea.

Men curd kan også bruges til en lang række andre ting som fx en tærte, i lagkagen eller andet.

Lav din egen marmelade. Denne opskrift er med friske rabarber, som er i sæson lige nu.

Ingredienser

Rabarbercurd

350 g rabarber, friske eller frosne
350 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 æg, str. M/L
2 æggeblommer
20 g maizena
20 g smør, koldt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarbercurd

Skær rabarber i mindre stykker. Bring rabarber, sukker og citron langsomt i kog. Det er vigtigt at koge det op langsomt så rabarberne kan afgive en masse smag. Kog indtil rabarberne er kogt møre. Blend herefter med en stavblender til en fin puré. Lad blandingen være i gryden.

Pisk æg, æggeblommer og maizena godt sammen. Tilsæt æggeblandingen til rabarber puréen i en tynd stråle mens gryden stadig er over varmen. Det er vigtigt at du pisker godt mens æggeblandingen tilsættes. Fortsæt med at piske godt mens blandingen begynder at legere. Når cremen er legeret og tyknet taget gryden af varmen.

Skær smør i mindre stykker og tilsæt til den varme blandingen. Tilsæt smør og rør. Kom curden på skoldede glas og lad køle før de lukkes til med låg.

Tips

Servér curden til hjemmebagte scones som her.