Rabarberkage med kokos, vanille og citronskal

8-10 personer

Den her fine veganske kage er bage så elegant og smuk. Hel sart med fine rosa nuancer fra friske sommerlige rabarber.

Her er opskriften en super lækker kage, der er nem at lave og smager himmelsk! Rigtig god fornøjelse!

Ingredienser

Rabarber

275 g rabarber
25 g rørsukker
1/3 tsk ren vanillepulver

Våde ingredienser

130 g Smørbar
1,5 dl soya yoghurt (jeg brugte Alpros økologiske usødede yoghurt)
1 spsk citronsaft

Tørre ingredienser

125 g kokosmel
75 g ølandshvedemel
50 g fuldkorns ølandshvedemel eller spelt
125 g rørsukker eller kokossukker
2 tsk bagepulver
1/2 tsk ren vanillepulver eller 1 tsk vanillesukker
fintrevet skal af 0,5 citron

Topping

250 ml Piskbar plantefløde
1 spsk citronsaft
1/3 tsk ren vanillepulver
1 spsk ahornsirup
fintrevet citronskal fra ½ citron

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarber

Rens og skær rabarberstænglerne i tynde skrå skiver og bland dem med 25 g rørsukker.

2
Våde ingredienser

Smør en springform på 22 cm i diameter med smørbar og drys den med speltrasp el fuldkornsspeltmel. Tænd ovnen på 165 grader varmluft.

Smelt smørret forsigtigt i en lille kasserolle og sæt til side. Bland alle de våde ingredienser godt sammen.

3
Tørre ingredienser

Bland de tørre ingredienser i en skål. Det er en rigtig god idé at sigte ølandshvedemelet, så der ingen mellommer kommer i dejen.

Rør blandingen med de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser. Du skal blot røre dejen sammen med en grydeske.

Når den er rørt grundigt sammen, vendes rabarberstykker, rørsukker og vanillepulver heri. Kom nu dejen i den smurte springform og glat den ud på overfladen.

Bag kagen i 45-50 minutter ved 165 grader varmluft.

Du kan også nøjes med kun at bruge ølandshvedemel og dermed intet fuldkorns ølandshvedemel. Brug da 125 g ølandshvedemel.

4
Topping

Bland plantefløden med citronsaft, vanille og ahornsirup. Pisk til skummet er som almindelig flødeskum i konsistensen. Når kagen er kølet af fordeles skummet på toppen. Pynt evt. med rabarberstrimler i midten og fintrevet citronskal på resten af kagens overflade.