Rabarberlagkage m. vanilje og pistacie

10-12 personer

Har du fødselsdag i sommer månederne er det lige i sæson for en klassisk rabarberlagkage.

Denne rabarbermoussekage ville også pryde et hvert havearrangement, studenterfesten eller sommerbrylluppet.

En dessert kage med masser af rabarber i sarte rosa toner.

Ingredienser

RABARBERKOMPOT

2 blade husblas
500 g rabarber, friske eller frosne
1 god vaniljestang
150 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

RABARBERMOUSSE

2,5 blade husblas
250 g rabarberkompot (opskriften ovenfor)
25 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde

PISTACIEBUND 

50 g pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip salt

YOGHURTMOUSSE M. VANILJE 

4 blade husblas
3 dl piskefløde
1 tsk vaniljesukker
2 dl skyr med vaniljesmag

 

RABARBERGELÈ

6 blade husblas
3,5 dl koncentreret rabarbersaft

 

I ØVRIGT

100 g ruby chokolade
pistacienødder
rød skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
RABARBERKOMPOT

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule rørsukker. Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter til rabarberne er møre og væden er kogt væk.

Tag 250 g fra til kompot og bland husblassen ud heri. Hæld kompotten i en silikoneform (16 cm i diameter) og stil den på frys i minimum 3 timer.

Resten af kompotten skal bruges til mousse senere i opskriften.

2
RABARBERMOUSSE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Varm rabarberkompotten fra før forsigtigt op igen sammen med sukker. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og husblassen røres ud i kompotten. Blend kompotten lind. Pisk fløde til en let flødeskum. Vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen, gerne over flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummet.

Placér den frosne rabarberkompot i en større silikoneform (18 cm i diameter). Fordel rabarbermoussen over rabarberkompotten og læg kagen på frys i minimum 3 timer.

3
PISTACIEBUND

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs sammen med salt, og fordel dejen i en kagering på 18 cm i diameter. Bag bunden ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad bunden køle af på en bagerist.

4
YOGHURTMOUSSE M. VANILJE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun 1 dl piskefløde sammen med vaniljesukker ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk de resterende 2 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas. Rør vaniljeskyr sammen med den lune fløde. Vend flødeskummen i lidt efter lidt. Hæld moussen i en sprøjtepose.

5
SAMLING

Placér den frosne rabarbermousse med rabarberkompot i en silikoneform (20-22 cm i diameter). Fyld yoghurtmousse langs kanten og over rabarbermoussen. Placér pistaciebunden og pres let. Læg kagen på frys i minimum 5 timer.

6
RABARBERGELÈ

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Rør husblassen ud i rabarbersaften og lad den sætte sig kort. Placér kagen på en rist med et fad under. Hæld geléen over kagen og lad det sætte sig ved stuetemperatur.

7
I ØVRIGT

Klip et stykke kageplast (4 cm højt) som passer til kagens omkreds plus 1 cm. Temperér chokolade. Hæld chokolade ud på kageplasten og smør ud med en kagespartel. Smør chokolade på et andet stykke kageplast og træk en kagespartel med riller gennem, så der dannes chokoladestave. Pynt kagen med chokoladebånd, chokoladestave, finthakket pistacie og rød skovsyre.