Rabarberlagkage

8-10 personer

En smuk sommerlagkage i mine yndlings nuancer af rosa.

Jeg har bagt lækre og bløde lagkagebunde med mandler og pistacie, der skaber en skøn kontrast til de søde, men stadig let syrlige rabarber.

Jeg har ikke sparret på rabarberne i denne opskrift og har brugt det til rabarberkompot, mousse og et smukt fletlåg af rabarber på toppen af fødselsdagskagen.

Ingredienser

Pistaciebunde

100 g pistacienødder
100 g mandler
100 g flormelis
100 g æggehvider
4 spsk flormelis
1 nip havsalt

Rabarberkompot

2 blade husblas
500 g rabarber
1 tsk vaniljepasta
150 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Rabarbermousse

2,5 blade husblas
250 g rabarberkompot (opskriften ovenfor)
25 g lyst rørsukker
2 dl piskefløde

Rabarberlåg

5 dl vand
1 dl lyst rørsukker
350 g rabarber

I øvrigt

100 g ruby chokolade
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Pistaciebunde

Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint nøddemel. Pisk æggehvider sammen med 4 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs sammen med salt, og fordel dejen i to justerbare kageringe fra By Ditte Julie (18 cm i diameter). Bag bundene ved 180 grader i 10-12 minutter. Lad bundene køle af på en bagerist. Fjern kageringene fra bundene og rengør. Placér den ene nøddebund på det ønskede kagefad med en kagering foret med kageplast omkring bunden.

2
Rabarberkompot

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i mindst 10 minutter. Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kom vanilje, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i ca. 10 minutter. Lad det simre til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Blend herefter kompotten til ønsket konsistens. Tag 250 g fra til kompot og bland husblassen ud heri.

3
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Varm rabarberkompotten forsigtigt op igen sammen med de 25 g sukker. Når sukkeret er opløst tages gryden af varmen og husblassen røres ud i kompotten. Pisk fløden til en let skum. Vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen, gerne over flere omgange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummen.

4
Rabarberlåg

Kog vand og sukker op ved middel varme. Rens rabarberne og skræl tynde strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern. Kom ca. 5 strimler i vandet af gangen, giv dem 30-60 sek. og læg dem på et visestykke bagefter. Fold dem ud, så de ikke ligger og krøller sig sammen. Når de alle er kogt, kan du starte din fletning og lave et gitterlåg, som skæres til, og ligges på kagen.

Se video på hvordan du fletter dit rabarberlåg her.

5
Samling

Hæld halvdelen af kompotten over den ene bund og stil på frys i 5 minutter. Kom herefter halvdelen af mousse oven på den frosne kompot. Kom nu den sidste bund oven på moussen og gentag med kompot og mousse. Stil kagen på frys i mindst 3 timer eller natten over.

6
I øvrigt

Klip et stykke kageplast som passer til kagens omkreds samt højde. Temperer chokoladen og smør et chokoladebånd på kageplasten. Pynt kagen med chokoladebånd og spiselige blomster.