Rabarbermarmelade

1-2 glas

Rabarber er den ultimative sommer-ting for mig. Jeg kan slet, slet ikke få nok af rabarber, når de første rabarberstængler først høstes.

Hjemmelavet marmelade er dejligt nemt at lave og er så skønt at have klar til diverse madder, til lagkagen eller til pandekagerne.

Ingredienser

RABARBERMARMELADE

500 g rabarber (uden blade), friske eller frosne
1 god vaniljestang
250 g syltesukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
RABARBERMARMELADE

Rens dine rabarber og skær dem i mindre stykker. Skær endelig ikke stokken/roden af. Dér gemmer al smagen sig. Kom dem op i en gryde. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, citronskal og -saft op til rabarberne. Bring det i kog og lad det herefter simre til rabarberne er kogt møre og saften er kogt ind. Kog 1-2 syltetøjs og hæld rabarbermarmeladen herpå. Kan holde sig i 2-3 uger på køl.

Tips

  • Lad endelig vaniljestangen blive i marmeladen hele tiden. Den giver den dejligste smag. Hjemmelavet rabarbermarmelade med masser af vanilje. Også den perfekte værtsgave!