Rabarbertærter

6 tærter

Små rabarbertærter med et elegant udtryk med flerfarvet glaze.

Med disse små fine tærter med rabarber kan du virkelig imponere dine gæster.

Både smag og udseende er ekstravagant og i top.

Ingredienser

Mørdej

60 g flormelis
2 tsk vaniljepasta
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Pistacie frangipan

30 g mandler
50 g grønne pistacienødder
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
1 nip salt

Rabarberkompot

500 g rabarber, friske eller frosne
1 tsk vaniljepasta
150 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Rabarbermousse

2,5 blad husblas
250 g rabarberkompot (fra opskriften ovenfor)
2 dl piskefløde

Glaze

5 blade husblas
100 g hvidt sukker
200 g sødmælk
240 g god hvid chokolade
250 g mirrorglaze
mørk rosa pastafarve
lys rosa pastafarve
hvid pastafarve

I øvrigt

hvid chokolade
sølvstøv
rosa sukkerperler
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Kom flormelis, vanilje, mel og smør op i en stor skål og smuldr det hele sammen. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

2
Pistacie frangipan

Hak nødder til fint mel. Ælt smør, sukker, mandel- og pistaciemel sammen. Tilsæt æg og salt og ælt det hele godt sammen. Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom mørdejen i seks små tærteringe/forme (7 cm i diameter). Fyld frangipane i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle af.

3
Rabarberkompot

Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kom vanilje, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i ca. 10 minutter til rabarberne er møre. Blend rabarberkompotten og del derefter kompotten i to. Smør den ene portion på de afkølede tærter. Kom ca. 1-1,5 tsk kompot på hver tærte. Resten af kompotten skal bruges til mousse. Opbevar den i gryden indtil.

4
Rabarbermousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Varm rabarberkompotten forsigtigt op igen. Når kompotten er varmet op tages gryden af varmen og husblassen røres ud i kompotten. Pisk fløde til en let skum. Vend forsigtigt kompot og flødeskum sammen over flere gange, så du ikke slår for meget luft ud af flødeskummen. Hæld moussen i en sprøjtepose, fyld seks donutsforme og stil dem på frys i minimum 2 timer.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Hæld sukker og sødmælk op i en gryde og bring det i kog ved middelvarme. Sukkeret skal være smeltet. Hak chokolade og kom i en høj kande. Hæld den varme mælkeblanding op til chokoladen. Tilsæt den udblødte husblas og mirror glaze. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes i uden at skabe lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Del glazen op i tre portioner og indfarv dem med de ønskede farver.

Lad glazen køle ned til ca. 35 grader. Befri mousserne fra formene og placér dem på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over de frosne mousser i zigzag-bevægelser. Placér mousserne ovenpå tærterne.

6
I øvrigt

Blend chokolade med sølvstøv. Pynt med chokolade, perler og sukkerperler.