Rawcake med havtorn

8 personer

Her får du dygtige Anettes bud på en rawcake.

Denne veganske raw cake består af en bund af abrikoser, dadler og nødder. Herpå er støbt en blød vegansk creme af cashewnødder, kokosmælk og en masse nærende og herlige havtorn.

Ingredienser

Bund

125 g usvovlede abrikoser
75 g dadler ( vægt uden sten )
150 g hasselnødder
3 spsk appelsinsaft
1 spsk kokosolie
fintrevet appelsinskal af 1/2 appelsin
1/4 tsk salt

Cashewcreme med havtorn

200 g cashewnødder
2 dl kokosmælk
1,5 dl friske havtorn (gerne fra frost)
0,5 dl ahornsirup
0,5 dl appelsinsaft
3/4 tsk gurkemeje
1/4 tsk salt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bund

Brug en springform på 20 cm i diameter. Læg bagepapir i bunden af formen og sæt bagefolie op af kanterne på den.

Fjern stenene fra dadlerne og skær dadler og abrikoser i grove stykker. Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor og blend til massen hænger sammen. Den må gerne stadig have små stykker nødder i, så der er lidt bid i den.

Læg den blendede masse i springformen og pres den jævnt ud. Helt ud til kanterne og glat den ud på overfladen.

2
Cashewcreme med havtorn

Brug helst en god powerblender, hvis massen skal blive helt glat og cremet. Kom alle ingredienser til cashewcremen i blenderen og kør til den er helt cremet. Hæld cremen oven på bunden i springformen og glat den ud i overfladen.

Dæk formen til og sæt den i fryseren i minimum 4 timer. Den kan sagtens laves dagen før eller flere dage før og sættes i fryseren.

Tag kagen ud fra fryseren 1 time før den skal serveres.  Pynt evt. med et fint drys gurkemeje smeltet mørk chokolade, ristede hasselnødder med ahornsirup og friske havtornbær.