



Risalamande
8-10 personer
Ingen juleaften uden ris a la mande med kirsebærsauce til dessert – i hvert fald ikke hjemme hos mig.
Her for du min opskrift på den klassiske juledessert, som jeg kan lide den.
Ingredienser
RISENGRØD
350 g grødris
3 dl vand
2 l sødmælk
I ØVRIGT
250 g mandler uden hinde
1,5 l piskefløde
200 g flormelis
2 spsk vaniljepasta
Fremgangsmåde Udskriv
RISENGRØD
Kom ris og vand i en gryde og kog det godt igennem i ca. 5 minutter. Rør hele tiden i gryden. Tilsæt mælk og rør godt i starten. Skru ned for varmen og lad blandingen stå ved lav varme i 40-50 minutter.
Lad grøden blive helt kold.
I ØVRIGT
Hak mangler groft. Pisk fløde, sukker og vanilje til en sprøjtefast flødeskum.
Vend mandler i den kolde grød. Vend 1/3 flødeskum hårdt sammen med grøden. Vend herefter lidt flødeskum forsigtigt i ad gangen.
Tips
- Har du kun mandler med hinde, kan du smutte dem før brug.
- Det vigtigste af det hele – gem en hel mandel 😉
- Jeg kan allerbedst lide min kirsebærsauce lavet på amarena kirsebær. Jeg tager 1-2 glas kirsebær med lage og koger op med saften fra 0,5-1 citron.