Risalamande

8-10 personer

Ingen juleaften uden ris a la mande med kirsebærsauce til dessert – i hvert fald ikke hjemme hos mig.

Her for du min opskrift på den klassiske juledessert, som jeg kan lide den.

Ingredienser

RISENGRØD

350 g grødris
3 dl vand
2 l sødmælk

I ØVRIGT

250 g mandler uden hinde
1,5 l piskefløde
200 g flormelis
2 spsk vaniljepasta

Fremgangsmåde Udskriv

1
RISENGRØD

Kom ris og vand i en gryde og kog det godt igennem i ca. 5 minutter. Rør hele tiden i gryden. Tilsæt mælk og rør godt i starten. Skru ned for varmen og lad blandingen stå ved lav varme i 40-50 minutter. 

Lad grøden blive helt kold.

2
I ØVRIGT

Hak mangler groft. Pisk fløde, sukker og vanilje til en sprøjtefast flødeskum. 

Vend mandler i den kolde grød. Vend 1/3 flødeskum hårdt sammen med grøden. Vend herefter lidt flødeskum forsigtigt i ad gangen.

Tips

  • Har du kun mandler med hinde, kan du smutte dem før brug.
  • Det vigtigste af det hele – gem en hel mandel 😉
  • Jeg kan allerbedst lide min kirsebærsauce lavet på amarena kirsebær. Jeg tager 1-2 glas kirsebær med lage og koger op med saften fra 0,5-1 citron.