Roulade m. hyldeblomst og jordbær

8-10 personer

En klassisk roulade af bløde bunde og bærmarmelade.

Da jeg deltog i Den Store Bagedyst skulle vi bage roulade til Favorit Bagningen og aldrig i mit liv, havde jeg troet at jeg skulle bage SÅ mange roulader.. haha.

Så jeg havde faktisk ikke troet, at jeg skulle bage flere roulader. Men lysten er altså kommet tilbage. Denne sommerroulade med hyldeblomstcreme smager himmelsk og jeg guider dig til at lykkes.

Ingredienser

Rouladebund

100 g æggeblommer (5 æg, str. M/L)
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
60 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Hyldeblomstcreme

4 blade husblas
5 dl piskefløde
1 dl hyldeblomstsaft
1 vaniljestang
1 tsk lyst rørsukker
200 g god hvid chokolade

Jordbærmarmelade

250 g jordbær
125 syltesukker
1 økologisk citron, skallen og saften heraf

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rouladebund

Del 5 æg op i æggeblommer og æggehvider – svarer til ca. 100 g æggeblommer og 160 g æggehvider.

Pisk æggeblommer og 100 g sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Æggehvider piskes let. Tilsæt 20 g sukker og pisk æggehviderne stiver. Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen og vend forsigtigt sammen. Vend citronsaft- og skal i æggesnapsen. Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i.

Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader i ca. 10-15 minutter. Når bunden er bagt, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir og rulles med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

2
Hyldeblomstcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft og kom i en dyb skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mas dem sammen med sukkeret. Varm fløde op til lige under kogepunktet sammen med hyldeblomstsaft, den tomme vaniljestang og vaniljesukker. Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør det forsigtigt sammen indtil al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

3
Jordbærmarmelade

Rens jordbær og skær dem i mindre stykker. Kom jordbær op i en gryde sammen med sukker og citronskal og -saft. Bring i kog og lad det herefter simre til jordbærrene er kogt møre og saften er kogt ind. Lad marmeladen svale.

4
Samling

Pisk hyldeblomstcremen til en luftig og sprøjtefast creme. Rul forsigtigt rouladen ud af viskestykket og smør jordbærmarmeladen ud over bunden. Smør herefter et tyndt lag hyldeblomstcreme ud over marmeladen. Pas på med at være for gavmild med fyldet i rouladen. Jo mere fyld, jo sværere er den at rulle sammen. Rouladen skal rulles fast, men ikke sådan at fyldet presses ud. Kom rouladen på frys i 30-60 minutter. Skær herefter rouladen ud i de ønskede størrelse stykker. Pynt med friske jordbær, resten af hyldeblomstcremen og spiselige blomster.