Vanilje-/konditorcreme

1 portion

Mange bruger vanilje-/konditorcreme i lagkager. Ikke alle laver den hjemmelavede udgave, men det er slet ikke så svært at lave. Se videoen og lær at lave en hjemmelavet creme til lagkager, roulader og meget mere.

Det skal ikke være nogen skam at bruge færdigkøbt lagkagecreme men det er altså bare en helt anden oplevelse med den hjemmelavede slags.

Jeg lover at guide dig igennem så du kan lykkes med en hjemmelavet konditorcreme.

Ingredienser

Kagecreme m. vanilje

20 g majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
2 dl piskefløde

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kagecreme m. vanilje

Rør maizena ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vanilje og sukker til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Cremen skal koge i ca. 1-2 minutter. Tag gryden af varmen, og hæld cremen i en pose og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).

Tag cremen ud fra køleskabet, og pisk den lind med en elpisker. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den sammen med den kolde vaniljecreme. Vend en smule af hver blandingen sammen og tilsæt en smule ad gangen. Fyld cremen i en sprøjtepose og den er klar til brug.

Se evt. opskriften på roulade med vaniljecreme og lemoncurd her.