Salte lakridsbånd

12-15 lakridsbånd

Den her opskrift går ud til alle lakridselskere! Jeg har efterhånden længe eksperimenteret med at lave hjemmelavet lakrids, og nu har jeg endelig fundet frem til en opskrift, der egner sig perfekt til salte lakridsbånd. De minder om salte fisk, hvis i kender dem. Jeg har taget inspiration i sure bånd, men nu bare i en lakridsversion. Jeg er sikker på, at de her lakridshapsere bliver et hit, og så er de ovenikøbet nemme at lave. Jo længere tid, de får lov at tørre, desto mere seje og hårde bliver de.

Ingredienser

Salte lakridsbånd

4 blade husblas
2 spsk lakridspulver
85 g vand
10 g mørk sirup
65 g flormelis/sukker
20 g hvedemel
150 g sukker
1 tsk salmiaksalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Salte lakridsbånd

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom lakridspulver, vand, mørk sirup, flormelis og hvedemel op i en gryde. Kog lakridsmassen op til massen begynder at tykne. Tag massen af varmen, pres husblassen fri for vand, og dump den ned i lakridsmassen. Rør det godt sammen.

Fordel lakridsmassen jævnt ud på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir smurt med smagsneutral olie. Fordel massen jævnt ud i et rektangel. Lad massen stivne ved stuetemperatur i ca. et døgn. Massen skal føles næsten helt tør.

Kom 150 g sukker i en skål sammen med salmiaksalt. Salmiaksalt kan undlades, men det giver en mere stærk lakridssmag til båndene. Skær eller klip lakridsen i passende strimler, og vend dem derefter i sukkerblandingen. Servér dem eventuelt i små hapsere.

Er der høj luftfugtighed, bør de sure bånd opbevares i en lufttæt beholder, ellers bare ved stuetemperatur.