Semlor m. pistacie og citron

9 boller

Semlor er den svenske fastelavnsbolle, som vi i den grad har taget til os her i Danmark.

Semlor består af en en klassisk gærdej på hvede men krydret med en masse kardemomme. Kardemommebollen er fyldt med lækkert og blødt remoncefyld med pistacie toppet med pisket fløde.

Jeg ville elske at invitere gæster til fastelavn på disse semlorboller med flødeskum og drys af flormelis. Måske med en kop varm kakao til.

Ingredienser

Bolledej

30 g gær
1,5 dl sødmælk
1 æg
20 g lyst rørsukker
1 tsk kardemomme
1 økologisk citron, skallen herfra
90 g smør
300 g hvedemel
1 nip salt
1 æg til pensling

Pistacieremonce

50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
50 g grønne pistacienødder
0,5 citron, saften heraf

I øvrigt

2 dl piskefløde
1 spsk flormelis
grønne pistacienødder

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bolledej

Opløs gæren i mælken. Rør herefter æg, sukker, kardemomme og revet citronskal i mælkeblandingen. Smelt smørret og rør det i mælkeblandingen. Tilsæt mel og ælt det sammen, gerne på en røremaskine i 5 minutter. Tilsæt salt til dejen og ælt i yderligere 5-7 minutter.  Læg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time.

2
Pistacieremonce

Ælt alle ingredienser godt sammen. (Brug evt. en minihakker).

Tril 9 ens boller og placér dem på en bageplade beklædt med en bagemåtte fra By Ditte Julie eller bagepapir, og lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (det tager ca. 30-60 min.).  Pensl dem med et sammenpisket æg og bag fastelavnsbollerne ved 200 grader varmluft i 15-18 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

3
I øvrigt

Pisk fløden til sprøjtefast skum. Fyld flødeskummen i en sprøjtepose med en lille stjernetylle. Skær en trekant i hver bolle og fyld hullet op med pistacieremonce. Derefter afsættes en flødeskums-top. Læg trekanten tilbage som låg ovenpå flødeskummen. Drys med flormelis og finthakket pistacie.