Skovbærkage m. lakrids og hvid chokolade

10-12 personer

En smagseksplosion af bær, lakrids og hvid chokolade i en moussekage.

Den kvadratiske moussekage består af en smushy cookiebund med smag af lakrids toppet med en sød og cremet chokoladeganache af hvid chokolade. Bunden er omkranset af den smukkere lyserøde bærmousse i flere former.

Ingredienser

Lakrids cookiebund

125 g smør
60 g lyst rørsukker
60 g brun farin
1 tsk vaniljepasta
1 æg, str. M/L
180 g kage hvedemel
0,5 tsk bagepulver
2 tsk lakridspulver
0,25 tsk salt
100 g nødder (jeg brugte hasselnødder og mandler)

Hvid chokolade ganache

1 dl piskefløde
150 g god hvid chokolade

Skovbærmousse

5 blade husblas
500 g blandede bær
5 spsk lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf
5 dl piskefløde

I Øvrigt

friske bær
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Lakrids cookiebund

Kom smør, sukker og vanilje op i en skål og ælt det sammen med hænderne. Tilsæt æg og sigt herefter mel, bagepulver og lakridspulver i dejen og ælt det godt sammen Tilsæt salt og rør i dejen. Hak nødder mellemgroft og vend dem i dejen. Pres dejen ned i en firkantet tærteform, beklædt med bagepapir i bunden og langs kanten. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20-25 minutter. Kagen skal være gylden på toppen. Lad kagen køle af i formen på en bagerist.

2
Hvid chokolade ganache

Hak chokolade groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst.

Befri lakrids cookiebunden fra tærteformen og rens tærteformen. Kom et stykke kageplast langs tærteformens kant og placér igen bunden i tærteformen. Hæld chokoladeganachen over cookiebunden og stil kagen på køl. 

3
Skovbærmousse

Udblød husblas i koldt vand i mindst 10 minutter. Kom bær, sukker, vanilje, citronskal og saft op i en gryde og kog det op. Lad det småsimre ved middelvarme i 15 minutter. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk fløden til en let skum og vend det forsigtig sammen med bærblandingen (gerne over 3 omgange).

Fyld mousse i en firkantet toppingform med bobler fra By Ditte Julie og stil den på frys i minimum 3 timer. Fyld cirka ⅔ af den resterende mousse i en stor firkantet silikoneform fra By Ditte Julie og cirkulér moussen rundt i formen. Stil herefter moussen på frys i 30 minutter. Kom den resterende mousse i silikoneformen. Vend herefter cookie bunden med ganach ned i moussen. Brug en kagespartel til at glatte moussen ud. Stil kagen yderligere på frys i 3 timer.

4
I øvrigt

Befri begge mousser fra deres form. Placér toppingen på den store moussekage. Pynt med bær og guldstøv.