Skumfidusruller

15-20 ruller

Hjemmelavet skumfidus er noget af det lækreste slik, der findes. Chewy, blød og smager helt eminent. De kan spises, som de er, ristes over bål eller bruges i en kage. Mine små nevøer er helt begejstrede, når jeg laver skumfidus med hindbær og serverer dem som ruller på et træspyd. Jeg har valgt hindbærsmag, men du kan sagtens undlade det, tilsætte lakrids, vanilje eller noget helt tredje.

Ingredienser

Skumfidusruller

7 blade husblas
260 g sukker
120 g glukosesirup
80 g vand
140 g æggehvider
20 g sukker
2 spsk frysetørret hindbær
150 g flormelis eller maizena

Fremgangsmåde Udskriv

1
Skumfidusruller

Læg husblas i blød i koldt vand. Kom 260 g sukker, glukosesirup og vand i en gryde og kog det op til 117 grader. Imens massen koger, piskes æggehvider skummende i en røremaskine. Tilsæt 20 g sukker til de skummende æggehvider, og pisk det op til en let marengsmasse.

Når sukkerlagen er 117 grader, tages gryden af varmen. Pres nu vandet fra husblassen, og kom den ned i den varme sukkerlage. Rør det godt sammen. Hæld med det samme sukkerlagen ned til marengsmassen, imens der piskes på fulde drøn. Pisk massen i ca. 5 minutter, til den begynder at blive sej og tyk. Tilsæt frysetørret hindbær, når massen er ved at være pisket færdig.

Fordel skumfidusmassen jævnt på et stykke bagepapir drysses med sigtet flormelis eller maizena. Drys flormelis eller maizena oven på skummet bagefter, og lad den sætte sig i et par timer, til massen er helt fast.

Klip lange strimler af hindbærskumfidusen, rul dem sammen og placér den på et træspyd eller lignende. Nu er de klar til at blive spist.