Slikkepinde med hindbær og krymmel

12-15 slikkepinde

Syrlig og farverige slikkepinde er slet ikke til at stå for – og jeg elsker at forkæle mine små nevøer med den hjemmelavede slags! Slikkepindene er nemme at lave, og det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvordan du kan pynte dem. Jeg har valgt at gøre dem festlige med krymmel og tilsætte hindbærsmag. Jeg tænker også, at de er perfekte at servere til sommerlige og festlige drinks.

Ingredienser

Slikkepinde

210 g sukker
50 g vand
75 g glukosesirup
lyserød farve
½ tsk citronsyre
2 ml hindbæraroma
2 spsk krymmel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Slikkepinde

Gør et stykke bagepapir klar ovenpå et skærebræt eller en bradepande. Læg slikkepindspinde på med lidt mellemrum, så de der er plads til sukkermassen. Kom sukker, vand og glukosesirup i en gryde. Kog massen op til ca. 160 grader. Tilsæt nu lidt lyserød farve, citronsyre og hindbæraroma.

Hæld forsigtigt bolsjemassen på slikkepindspindene – brug evt. en ske til at jævne dem ud, så de bliver helt runde. Husk at arbejde hurtigt, da sukkermassen hurtigt vil stivne. Drys krymmel oven på slikkepindende inden de stivner. Lad slikkepindene blive helt hårde – og nu er de klar til at blive spist.

Opbevares i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.