Små æbletærter m. chokoladeganache

6 tærter

Små æbletærter der er perfekte til en hyggelig eftermiddag med gode venner.

Tærterne består af en klassisk mørdej med vanilje, derefter en frangipan med hasselnødder og æbler, chokoladeganache af mælkechokolade og til sidst havsalt og hjemmelavede æblechips.

Ingredienser

Vaniljemørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 tsk vaniljepasta
1 nip salt
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Hasselnøddefrangipan m. æble

100 g hasselnødder
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
1 nip salt
2 æbler
1 økologisk citron, skallen heraf

Saltet chokoladeganache

150 g god mælkechokolade
1,25 dl piskefløde
1 tsk havsalt

Æblechips-blomster

2 æbler

I øvrigt

havsalt
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljemørdej

Kom flormelis, mel, vanilje og salt op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

2
Hasselnøddefrangipan m. æble

Hak nødder til fint mel. Ælt smør, sukker og nøddemel sammen. Tilsæt æg og salt og ælt det godt sammen. Riv æble og vend æble og citronskal i dejen.

Rul vanilje mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i seks små By Ditte Julie tærteforme (10 cm i diameter). Fyld frangipane halvt op i de ubagte tærter. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle af. Fjern herefter forsigtigt fra tærteformene.

3
Saltet chokoladeganache

Hak chokolade groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt havsalt til chokoladefløden og rør det sammen. Kom ganachen på en sprøjtepose og klip et lille hul og kom det på toppen af tærterne. Glat ganachen ud til kanterne og stil herefter tærterne på køl til ganachen har sat sig.

4
Æblechips-blomster

Skær æbler i meget tynde skiver. Læg æbleskiverne ned i en halvkugle form af silikone (3,5-4 cm i diameter) og bag dem ved 150 grader varmluft i ca. 1  time. I starten vil æblerne ligesom ligge på toppen af halvkuglernes åbninger, men ca halvvejs i bagetiden kan de presses ned i formene, så der dannes en blomst. Lad dem køle af i formen.

5
I øvrigt

Drys tærterne med havsalt og pensl æblechips med guldstøv. Placér herefter æble chips på tærterne.