Små mojitodesserter
8 desserter
Små moussedesserter perfekte til fx nytårsfejringen eller en anden festlig begivenhed.
De små og elegante desserter gemmer på en masse smag. En frisk myntegelé fylder midten af en ligeså frisk mynte- og limemousse, som er placeret på en glutenfri pistaciebund. For at skabe et sprødt element og et elegant udtryk har jeg placeret en sprød mørdejscirkel og grønne pistacienødder på toppen.
Ingredienser
Myntegelé
4 blade husblas
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
50 g lyst rørsukker
20-25 blade mynte
1,5 dl vand (vand og limesaft skal give 2 dl væde til sammen)
Pistaciebund
50 g grønne pistacienødder
50 g mandler
50 g flormelis
50 g æggehvider
2 spsk flormelis
1 nip salt
Myntemousse med lime
4 blade husblas
4 økologiske lime, skallen og saften heraf
100 g lyst rørsukker
20-25 blade mynte
0,5 dl hyldeblomstsaft
1 dl creme fraiche, 18 %
4 dl piskefløde
Mørdej
75 g kage hvedemel
30 g flormelis
40 g smør, blødt
1 tsk vaniljepasta
1 nip salt
1 æggeblomme
I øvrigt
mynteblade
spiselige blomster
grønne pistacienødder
Fremgangsmåde Udskriv
Myntegelé
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter eller en minihakker. Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret og vand. Kog blandingen op og lad den småsimre i 5 minutter til alt sukkeret er opløst. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Rør den udblødte husblas ud i sukkerlagen. Hæld geléen op i en kande. Støb geléen i små halvkugleforme af silikone (3 cm i diameter). Stil dem på frys i minimum 2 timer.
Pistaciebund
Blend pistacienødder, mandler og flormelis til fint mel. Pisk æggehvider sammen med 2 spsk flormelis til en luftig marengs. Vend nøddemel sammen med marengs sammen med salt, og fordel dejen i en kagering på 18 cm i diameter. Bag bunden ved 180 grader i 10-12 min. Lad bunden køle af på en bagerist. Udstik herefter 8 små bunde i 3-4 cm i diameter med en By Ditte Julie udstikker.
Myntemousse med lime
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt. Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret og hyldeblomstsaft. Lad det småsimre i 5 minutter til sukkeret er opløst. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Rør den udblødte husblas ud i sukkerlagen. Lad den svale kort og rør creme fraiche i lagen. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med sukkerlagen. Kom moussen på sprøjtepose og fyld silikonekulger fra By Ditte Julie halvt op. Tag geléen fra frys og saml to halvkugler til en kugle og kom dem ned i moussen. Kom lidt mere mousse i formen og afslut med en bund. Pres den let ned i moussen og skrab overskydende mousse af formen. Stil desserterne på frys natten over.
Mørdej
Smuldr hvedemel, flormelis, smør, vanilje og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Udstik 8 små cirkler af mørdej og udstik en mindre cirkel i cirklen, så du får små mørdejsringe. Bag dem ved 190 grader varmluft i ca. 10-12 minutter. Lad dem køle af.
I øvrigt
Befri desserterne fra formen og placér dem på en tallerken, kom en mørdejsring omkring, og pynt med mynteblade, blomsterblade og hakkede grønne pistacienødder.
Tips
- Undlad mørdejsringen for en helt glutenfri dessert.