Små Pina Colada tærter

6 minitærter

Små, portionsanrettede sommer tærter med smag af kokos, ananas og rom – fuldstændig som sommerdrinken over dem alle Pina Colada.

 

Ingredienser

Cremet Kokosmousse

2 blade husblas
1 dl kokosmælk (ikke light)
1 spsk rom
20 g lyst rørsukker
1 nip havsalt
2 dl piskefløde

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
2 tsk vaniljepulver
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Kokosfrangipan

80 g ristede kokosflager
80 g smør, blødt
40 g kokossukker
40 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
1 ds ananas, 6 spsk

I øvrigt

kokosflager

Fremgangsmåde Udskriv

1
Cremet Kokosmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun kokosmælk, rom sukker og salt op ved lav varme til sukkeret er opløst – det er vigtigt, at det ikke begynder at koge. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas heri. Lad det svale. Pisk fløde til en let skum. Når kokosblandingen er lillefingervarm vendes den i flødeskummen lidt efter lidt. Hæld kokosmoussen i små toppingforme fra By Ditte Julie (8 cm i diameter) og sæt dem på frys i minimum 2-3 timer eller til de skal bruges.

2
MØRDEJ

Kom flormelis, mel og vanilje op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i minimum 30 minutter.

3
Kokosfrangipan

Blend kokosflager fint. Ælt kokos, smør og sukker godt sammen. Tilsæt æg og rør.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i 6 små tærteringe (9 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld frangipan i tærterne.

Skær ananas i tern og fordel ca. 1 spsk ananas i hver tærte. Tryk let ananasstykkerne ned i frangipanen. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad tærterne køle en smule af i formene og befri dem så fra formene.

4
I øvrigt

Befri mousserne fra deres form og placér en mousse på hver tærte. Pynt med kokosflager.