Solbær Nicecream og søde blinis
4 desserter
Sikke dog en skøn sommerdessert!
Den lækreste bløde solbær is – men helt vegansk og lækker på frosne frugter til en solbær nicecream. Den cremede hjemmelavede is serveres her sammen med veganske søde blinis.
Ingredienser
Blinis
25 g plantebaseret smør til dejen + ekstra til at stege i
3 dl soyadrik med vanije
100 g fuldkorns ølandshvedemel
100 g sigtet ølandshvedemel
3 spsk ahornsirup
1 tsk bagepulver
1/4 tsk ren vaniljepulver el. ¾ tsk vaniljesukker
1/3 tsk uraffineret salt
Nicecream
375 g bananstykker, frosne (det er bedst med modne bananer)
175 g solbær, frosne
0,75 dl kokosmælk
2 spsk ahornsirup
0,5 tsk ren vaniljepulver el. 1 tsk vaniljesukker
Servering
100 g friske blåbær
25 g hakkede mandler
2-3 spsk. daddelsirup
spiselige blomster ( geranium, roser, violer el. andre spiselige blomster i farver der matcher.
Fremgangsmåde Udskriv
Blinis
Smelt smørret forsigtigt i en lille kasserolle. Bland alle ingredienserne i en skål og pisk dejen grundigt sammen med et piskeris. Lad dejen hvile i ½ times tid. Brug helst en blinis pande til at stege dine blinis på. Steg på begge sider i plantebaseret smør el. kokosolie.
Nicecream
Kom bananer og solbær i en foodprocessor. Blend til det hele er fint smuldret. Skrab smulderet ned fra siderne af foodprocessoren og tilsæt kokosmælken, ahornsiruppen og vaniljen. Blend igen. Måske det er nødvendigt at skrabe ned fra siderne flere gange i forløbet. Når nicecreamen har samlet sig er den klar til at lave kugler af. Hvis man blender for længe bliver det mere flydende som softice. Derfor skal man stoppe med at blende når massen har samlet sig og kan bruges til at lave kugler med. Iskuglerne smelter dog hurtigt så de skal serveres umiddelbart efter de er lavet. Man kan sagtens vælge at blende massen lidt mere og så servere isen i en skål i stedet for.
Servering
Servér med friske blåbær, hakkede mandler, daddelsirup og spiselige blomster. Her er brugt geranium blomster og blade. Begge er spiselige.