Sommerkage m. jordbær og et strejf basilikum

8-10 personer
Glutenfri

Glutenfri moussekage med smag af sommer og sol.

Sommerkagen består af en saftig og lækker hvid chokoladebund med mandler. På toppen af bunden er en frisk jordbærkompot med et strejf af basilikum.

Klassiske sommersmage i en smuk moussekage.

Ingredienser

Hvid chokoladebund m. mandler

100 g smør
150 g god hvid chokolade
2 æg, str. M/L
100 g lyst rørsukker
100 g mandler uden hinde
1 nip havsalt

Jordbær-basilikumkompot

2 blade husblas
200 g jordbær, friske eller frosne
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
20-25 store blade basilikum
100 g god hvid chokolade 

Jordbærmousse

3 blade husblas
300 g jordbær, friske eller frosne
3 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
20-25 store blade basilikum
3 dl piskefløde

Chokoladebånd

rosa kakaosmør
pink støv
125 g god hvid chokolade

I øvrigt

basilikumblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hvid chokoladebund m. mandler

Kom smør og chokolade op i en gryde og lad det smelte. Pisk æg og sukker til en lys og luftig æggesnaps. Vend forsigtigt den smeltede chokoladeblanding i æggesnapsen. Blend mandler til fint mel og vend det i dejen. Kom det i en justerbar kagering fra By Ditte Julie beklædt med bagepapir (16 cm i diameter). Bag bunden ved 190 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad bunden køle af i formen.

2
Jordbær-basilikumkompot

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom jordbær, sukker, vanilje, citronskal og -saft og basilikumblade i en gryde og bring det i kog. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i saften. Hak chokolade fint og rør den ud i saften.

Kom et stykke kageplast ned langs kageringen og hæld kompotten over bunden. Stil den på frys i minimum 4-5 timer.

3
Jordbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom jordbær, sukker, vanilje, citronskal og saft og basilikumblade i en gryde og bring det i kog. Lad det koge under låg i ca. 10 minutter. Sigt blandingen så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i saften. Lad saften svale til den er lillefingervarm. Pisk fløde til en letpisket skum. Vend forsigtigt saften og flødeskummen sammen over 3 omgange.

Befri kagen fra kageringen og udvid den til 20 cm i diameter. Fór kageringen med et nyt stykke kageplast og hæld moussen over. Stil kagen på frys natten over.

4
Chokoladebånd

Temperér chokolade og kakaosmør. Indfarv chokoladen med kakaosmør og støv. Smør chokoladen ud i et tyndt lag på et stykke kageplast med en kagespartel fra By Ditte Julie. Kageplasten skal svare til kagens omkreds plus 1 cm. Derudover skal højden på kageplasten svare til kagens højde (ca. 5 cm). Når du har smurt chokoladen tyndt ud, fjernes kageplast og chokolade forsigtigt fra det overskydende chokolade, så du kan lave en fin og glat kant på dit chokoladebånd. Lad chokoladen sætte sig en smule og markér en bølget kant ned langs chokoladebåndet med en bølget skæreskive fra By Ditte Julie. På den måde vil du kunne dele chokoladebåndet i to langs markeringen, når chokoladen har sat sig helt.

Jeg har brugt en almindelig skæreskive langs kageplastens ene kant, mens jeg har sat bølgeskiven således, at markeringen er 3-3,5 cm i den ene side og 1,5-2 cm i den anden side.  Placér båndet langs kagens kant så den mindste del er øverst. Lad chokoladen sætte sig yderligere på køl i 5-10 minutter.

5
I øvrigt

Når chokoladen har sat sig, fjernes kageplasten forsigtigt. Lige så forsigtigt knækkes chokoladebåndet langs den bølgede kant. Placér det afknækkede chokoladebånd rundt om kagen. Pynt med frisk basilikum.