Sommerlige koldskåls is

4 ispinde

Aldrig har det været lettere at lave hjemmelavede is end med denne opskrift.

Smagen er himmelsk og emmer af sommer og sol, men tiden i køkkenet er minimal, så du kan bruge tiden i solens stråler.

Lav en stor portion så du har hjemmelavede ispinde i fryseren sommeren lang.

Ingredienser

Koldskåls is

80 g tykmælk
80 g kernemælk
80 g kondenseret mælk
1 økologisk citron, skallen heraf
1 tsk vaniljepasta
80 ml piskefløde

Pynt

20 g marcipan
grøn pastafarve fra By Ditte Julie
friske jordbær
kammerjunker

Fremgangsmåde Udskriv

1
Koldskåls is

Vend tykmælk, kernemælk og kondenseret mælk sammen. Tilsæt citronskal og vanilje og vend sammen. Pisk fløde til flødeskum og vend forsigtigt i.

Fordel blandingen i 4 isforme fra By Ditte Julie. Bank formen forsigtigt mod bordpladen så ismassen fordeles i formene. Stik ispinde heri og fyld en smule mere ismasse i. Placér låget herpå. Brug fingrene på låget til at fordele ismassen godt ud i låget også. Stil dem på frys i minimum 3 timer eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frys i 3 måneder.

2
Pynt

Indfarv marcipan med grøn pastafarve. Udrul marcipanen og udstik marcipanblomster med en udstikker eller skær dem selv med en lille spids kniv. Skær jordbær i skiver. Knus kammerjunker.

Befri isene fra formen straks inden servering. Pynt med jordbær, marcipanblomster og kammerjunker.