Sommerlige koldskåls is
4 ispinde
Aldrig har det været lettere at lave hjemmelavede is end med denne opskrift.
Smagen er himmelsk og emmer af sommer og sol, men tiden i køkkenet er minimal, så du kan bruge tiden i solens stråler.
Lav en stor portion så du har hjemmelavede ispinde i fryseren sommeren lang.
Ingredienser
Koldskåls is
80 g tykmælk
80 g kernemælk
80 g kondenseret mælk
1 økologisk citron, skallen heraf
1 tsk vaniljepasta
80 ml piskefløde
Pynt
20 g marcipan
grøn pastafarve fra By Ditte Julie
friske jordbær
kammerjunker
Fremgangsmåde Udskriv
Koldskåls is
Vend tykmælk, kernemælk og kondenseret mælk sammen. Tilsæt citronskal og vanilje og vend sammen. Pisk fløde til flødeskum og vend forsigtigt i.
Fordel blandingen i 4 isforme fra By Ditte Julie. Bank formen forsigtigt mod bordpladen så ismassen fordeles i formene. Stik ispinde heri og fyld en smule mere ismasse i. Placér låget herpå. Brug fingrene på låget til at fordele ismassen godt ud i låget også. Stil dem på frys i minimum 3 timer eller til du skal bruge dem. De kan opbevares på frys i 3 måneder.
Pynt
Indfarv marcipan med grøn pastafarve. Udrul marcipanen og udstik marcipanblomster med en udstikker eller skær dem selv med en lille spids kniv. Skær jordbær i skiver. Knus kammerjunker.
Befri isene fra formen straks inden servering. Pynt med jordbær, marcipanblomster og kammerjunker.