Syrensirup

Glutenfri

Det er snart sommer og udenfor blomstrer træerne, blomsterne, urtehaverne og frugttræerne. Det skal vi i den grad udnytte.

Jeg har plukket en masse syrener i min nye have – jeg ELSKER alt ved at have fået min egen have igen.

Jeg har lavet saft af syrenerne, men altså også denne sirup. Siruppen kan bruges til ALT! Flødeboller, pandekager, yoghurt, is, drinks og meget mere, der hører sommeren til!

Ingredienser

Sirup

7-8 dl syrenblomster (gerne de mørkelilla)
5 dl lyst rørsukker
5 dl vand
2 økologiske citroner, skiver
1 vaniljestang

Fremgangsmåde Udskriv

1
Sirup

Kom syrenblomster, sukker, vand, citron og vaniljestang op i en gryde. Lad gerne blandingen stå sådan natten over.

Bring blandingen i kog. Når blandingen koger, skrues der lidt ned for varmen og lader den herefter simre i 10-15 minutter.

Sigt blandingen igennem et klæde. Kom saften retur i gryden og lad den koge ind til ca. det halve.