Tærte m. hindbærmazarin og granatæble

6-8 personer

En helt klassisk tærte af sprød mørdej, en blød mazarin, mørk chokolade og frisk frugt.

Denne hindbærtærte med granatæblekerne er herlig at servere en tidlig forårsdag eller i løbet af sommeren på terrassen til gode venner.

Ingredienser

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

HINDBÆRMAZARIN

200 g ren rå marcipan
150 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 tsk hindbærstøv
50 g god mørk chokolade, 60-70%

I ØVRIGT

1 granatæble
10 friske hindbær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
MØRDEJ

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den flad, og læg den på køl i minimum 30-60 minutter.

2
HINDBÆRMAZARIN

Ælt marcipan, rørsukker og smør godt sammen med hænderne. Rør æg og æggeblommer i massen. Rør herefter citronskal og -saft og hindbærstøv i massen til den er homogen.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen og fjern overskydende dej. Kom hindbær-mazarinfyldet op i den ubagte tærte og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. ca. 20 minutter. Lad tærten køle helt af i formen.

Smelt chokolade i microbølgeovnen eller over vandbad. Pensl eller smør den smeltede chokolade ud over tærten. Stil tærten på køl i 10 minutter.

3
I ØVRIGT

Halvér granatæble og frigør alle granatæblekernerne. Befri tærten fra formen og dekorér tærten med granatæbler, hindbær og spiselig blomster.

Tips

Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.