Tærter m. avocadocreme og bær
6-8 små tærter
Sukkerfri
Glutenfri
Små, elegante, portionsanrettede glutenfri tærter er herlige både for øjet og for maven.
Den sprøde tærtedej er bagt uden gluten, mens den bløde creme af avocado er lavet uden sukker. I stedet har jeg brugt banan og sirup til at søde den fine, grønne creme.
Som modspil til den grønne farve har jeg toppet med smukke, røde jordbær.
Ingredienser
TÆRTEDEJ
100 g mandler (udblødte i 8 timer)
100 g dadler uden sten
4 spsk kokosolie
1 nip havsalt
AVOCADOCREME
2 modne avocadoer
1 banan
1 spsk agave sirup
2 økologisk lime, skallen og saften heraf
I ØVRIGT
friske bær
skovsyrer
Fremgangsmåde Udskriv
TÆRTEDEJ
Udblød mandler i vand (gerne natten over). Blend de udblødte mandler sammen med dadler, kokosoile og salt. Pres massen ud i små tærteforme og stil dem på frys i ca. 1 time.
Har du ikke småtærteforme, kan du lave én stor tærte (ca 18-20 cm diameter).
AVOCADOCREME
Kom avocado, banan, sirup, limeskal og -saft op i en minihakker og blend cremen helt glat. Kom cremen på en sprøjtepose. Tag tærterne fra frys og kom avocadocremen heri.
I ØVRIGT
Pynt med friske bær og skovsyrer.