Tærter m. avocadocreme og bær

6-8 små tærter
Sukkerfri
Glutenfri

Små, elegante, portionsanrettede glutenfri tærter er herlige både for øjet og for maven.

Den sprøde tærtedej er bagt uden gluten, mens den bløde creme af avocado er lavet uden sukker. I stedet har jeg brugt banan og sirup til at søde den fine, grønne creme.

Som modspil til den grønne farve har jeg toppet med smukke, røde jordbær.

Ingredienser

TÆRTEDEJ

100 g mandler (udblødte i 8 timer)
100 g dadler uden sten
4 spsk kokosolie
1 nip havsalt

AVOCADOCREME

2 modne avocadoer
1 banan
1 spsk agave sirup
2 økologisk lime, skallen og saften heraf

I ØVRIGT

friske bær
skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
TÆRTEDEJ

Udblød mandler i vand (gerne natten over). Blend de udblødte mandler sammen med dadler, kokosoile og salt. Pres massen ud i små tærteforme og stil dem på frys i ca. 1 time.

Har du ikke småtærteforme, kan du lave én stor tærte (ca 18-20 cm diameter).

2
AVOCADOCREME

Kom avocado, banan, sirup, limeskal og -saft op i en minihakker og blend cremen helt glat. Kom cremen på en sprøjtepose. Tag tærterne fra frys og kom avocadocremen heri.

3
I ØVRIGT

Pynt med friske bær og skovsyrer.