Thai “risotto” med kylling

2 portioner
Glutenfri

En hurtig, nem og lækker asiatisk inspireret hverdagsret.

Denne ret er genial til aftener, hvor der er “tøm køleskabet ret” på menuen. Brug min opskrift til inspiration men brug endelig dét, du alligevel har i køleskabet.

Du kan nemt gøre opskriften vegetarisk ved at undlade kylling.

Ingredienser

Thai kylling

1 spsk hjemmelavet teriyakisauce
1 tsk wasabipasta
1 tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1 spsk glutenfri soya (ikke-glutenfri soya kan selvfølgelig sagtens bruge)
1 kyllingefilet

Quinoasalat

1 dl quinoa
2 dl vand
1 tsk løgpulver
1 tsk hvidløgspulver
2 spsk vand
0,5 rødløg
1 gulerod
0,5 agurk
2 håndfulde løgspirer
8 broccolini
2 håndfulde enoki svampe

I øvrigt

1 gulerod
1 lime, saften heraf
forårsløg
friske koriander
hjemmelavet teriyakisauce

Fremgangsmåde Udskriv

1
Thai kylling

Rør teriyaki, wasabi, pulver og soya sammen. Kom kyllingefileten i en dyb tallerken og hæld marinaden over og lad dig trække. Gerne 30-60 minutter.

2
Quinoasalat

Skyl quinoa meget grundigt. Kog quinoa i 2 dl vand med løg- og hvidløgspulver. Når blandingen er næsten færdigkogt og det meste vand er fordampet tilsættes 2 spsk vand. Sluk for varmen og rør godt, så du har en grødlignende masse. Lad stå.

Skør rødløg i fine både/skiver. Skræl gulerod og skær i mundrette stykker. Steg løg og gulerødder i en smule olie på en varm pande. Vend grøntsagerne i den kogte quinoa. Halvér agurk og skær herefter i skiver. Vend agurkskiverne i quinoablandingen. Fordel blandingen i to skåle og top med løgspirer.

Lynsteg brocollini og svampe på en brandvarm pande. Fordel på de to portioner.

Skær den marinerede kylling i mundrettestykker og steg også disse på en varm pande. Fordel kyllingen på portionerne.

3
I øvrigt

Skræl gulerod og skær i tynde skiver med en tyndskræller. Skær lime i både og forårsløg i skiver. Top salaten med gulerødder, forårsløg og koriander. Servér med lime og evt. ekstra teriyakisauce.

Tips

Lad dig ikke afholde fra at lave denne ret, hvis du ikke har netop de ingredienser, jeg har brugt i denne ret. Du kan også bruge spidskål, agurk, peberfrugt, mynte osv. Du kan også nemt erstatte kyllingen med eksempelvis rejer, laks eller tofu.