Trefarvet is med kaffe, karamel og chokolade
6 desserter
Kender du det, hvor man ikke kan vælge hvilken is, man skal vælge?
Sådan har jeg det tit, så hvorfor ikke bare samle tre favoritter – kaffeis, karamelis og chokoladeis.
Ingredienser
Kaffeis
1 tsk instant kaffe
1,5 dl vand
150 g skyr, neutral
150 g kondenseret mælk
1,5 dl piskefløde
CHOKOLADEIS
110 g god mørk chokolade, 70%
70 g lyst rørsukker
90 g past. æggeblommer
2,5 dl piskefløde
Saltet karamelis
1,5 dl dulce de leche
150 g skyr, neutral
150 g kondenseret mælk
1,5 dl piskefløde
1 nip havsalt
Kakaocrumble
50 g kage hvedemel
50 g smør, blødt
50 g lyst rørsukker
1 spsk kakaopulver
I øvrigt
friske bær
grønne pistacienødder
Fremgangsmåde Udskriv
Kaffeis
Rør kaffe ud i vand. Rør skyr og kondenseret mælk i kaffeblandinden. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend den i massen.
Fordel ismassen i en By Ditte Julie silikoneform, 6 store huller. Stil på frys i minimum 1 time.
CHOKOLADEIS
Hak chokolade og smelt over et vandbad. Pisk sukker og æggeblommer til en lys og luftig æggesnaps i ca. 7-10 minutter. Vend forsigtigt de to masser sammen over flere omgange. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend ligeså forsigtigt i æggesnapsen. Hæld chokoladeisen over kaffeisen og stil tilbage på frys i yderligere 1 time som minimum.
Saltet karamelis
Rør karamel, skyr og kondenseret mælk sammen. Pisk fløde til en letpisket flødeskum og vend den i massen. Vend til sidst salt i. Hæld massen over chokoladeisen. Stil isene på frys i minimum 4 timer eller til de skal serveres.
Kakaocrumble
Ælt alle ingredienser sammen. Smuldr dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 200 grader varmluft i 10-12 minutter. Rør jævnligt i din crumble mens den er i ovnen.
I øvrigt
Befri de 6 is fra formen. Placér hver is på en kagetallerken og pynt med crumble, bær og hakkede nødder.