Triple chocolate cupcakes

12 cupcakes

De her chokoladecupcakes er simpelthen fantastiske!

De er super nemme at lave og er i virkeligheden en klassisk og simpel chokolademuffin. Men som en ægte cupcake er disse hjemmelavede muffins selvfølgelig også toppet med den lækreste chokoladefrosting/ostecreme for det helt rigtige cupcake-look.

Ingredienser

Chokoladecupcakes

200 g smør
250 g lyst rørsukker
3 æg, str. M/L
200 g kage hvedemel
2 tsk bagepulver
30 g kakaopulver
200 g blandet chokolade (jeg har brugt mælkechokolade, mørk 70% og hvid)

Mælkechokoladefrosting

200 g mælkechokolade
500 g smør, blødt
500 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
400 g flødeost

I øvrigt

100 g god mørk chokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladecupcakes

Smelt smør i en gryde og lad køle. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og kakaopulver i en skål og sigt herefter ned i æggeblandingen. Tilsæt smør og vend forsigtigt sammen. Hak chokolade og vend i dejen.

Fordel dejen i 12 muffinsforme (gerne en fast form med papir i).

Bag muffins ved 190 garder varmluft i ca. 20-25 minutter. Lad dem køle af i formen.

2
Mælkechokoladefrosting

Smelt chokolade og lad køle. Pisk smør, flormelis og vaniljepasta til en hvid og luftig masse. Rør flødeost og chokolade i smørblandingen. Kom den på en sprøjtepose med en stor rund tylle fra By Ditte Julie. Afsæt toppe af frosting på hver cupcake.

3
I øvrigt

Hak en lille portion af chokoladen fint. Smelt resten af chokoladen. Dyp hver cupcake i den hakkede chokolade og kom tilfældigt den smeltede chokolade over med en ske.