Tropisk tærte

6-8 personer

Med denne tærte vil jeg love dig, at du kan drømme dig væk til varmere himmelstrøg, sandstrande og blåt havvand.

Der er skruet op for de tropiske og ikke mindst eksotiske smage i form af masser af kokos, mango og ananas.

Ingredienser

Kokosmousse

3 blade husblas
1,5 dl kokosmælk (ikke light)
45 g lyst rørsukker
1 nip havsalt
1,5 dl piskefløde

Kokosmørdej

60 g flormelis
130 g kage hvedemel
20 g kokosmel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Bountymasse

100 g kondenseret mælk
75 g kokosmel
1 tsk vaniljepasta

Mango-ananascreme

75 g ananas, friske eller frosne
75 g mango
2 spsk lyst rørsukker
2 økologiske lime, skallen og saften heraf
2 tsk maizena
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L

Glaze

3 blade husblas
75 g glukosesirup
1 tsk vaniljepasta
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
gul og hvid pastafarve fra By Ditte Julie

Marengs

30 g hvidt sukker
30 g æggehvider

I øvrigt

150 g god hvid cokolade
15 g kokosmel
hvide violblomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kokosmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Lun kokosmælk, sukker og salt op ved lav varme til sukkeret er opløst – det er vigtigt, at det ikke begynder at koge. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas heri. Lad det svale lidt. Pisk fløde til en let skum. Når kokosblandingen er lillefingervarm vendes den i flødeskummen lidt efter lidt. Hæld kokosmoussen op i en rund indsatsform fra By Ditte Julie (18,5 cm i diameter). Stil moussen på frys i minimum 5-6 timer.

2
Kokosmørdej

Kom flormelis, mel og kokosmel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse og kom den i en rund tærtering fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Fór mørdejen med bagepapir og kom evt. bønner eller linser heri og blindbag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 15 minutter. Tag den ud af ovnen og fjern bagepapir og bønner/linser. Bag tærten yderligere i 5-10 minutter. Lad tærten svale i formen og befri den derefter fra tærteformen. Placér den på et serveringsfad.

3
Bountymasse

Rør det hele sammen og kom det op i den bagte tærte. Kom tærten på køl.

4
Mango-ananascreme

Skær ananas og mango i mindre stykker og kom dem op i en gryde sammen med sukker og limeskal og -saft. Bring det i kog til sukkeret er opløst. Blend herefter massen til en puré. Opløs maizena i vand og bland herefter æggeblommer og æg i maizenaen og rør det sammen til en homogen masse. Kom puréen tilbage i gryden over blusset og hæld æggemassen i en tynd stråle ned i saften mens du konstant pisker. Pisk indtil massen begynder at tykne og tag derefter gryden af varmen. Lad cremen svale og smør den herefter ud over tærten. Kom herefter tærten på køl igen.

5
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 minutter. Giv glukosesirup, vaniljepasta, sukker og vand et lille opkog indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokolade og hæld den op i en høj kande og hæld den varme væske op til chokolade. Blend det sammen med en stavblender. Det er vigtigt, at stavblenderen kommes skråt ned i kanden, så der ikke skabes lufthuller, ligesom stavblenderen ikke må fjernes fra bunden, mens der blendes. Indfarv 1/3 af glazen med gul pastafarve og 2/3 med hvid. Hæld skiftevis hver farve glaze op i en ny kande. Når al glazen er heri dækkes overfladen med husholdningsfilm. Lad glazen køle ned til ca. 35-37 grader.

Befri moussen fra indsatsformen og placér den på en rist med noget under, som tager overskydende glaze. Hæld glazen over moussen ved zig-zag bevægelser.

Placér moussen på tærten.

6
Marengs

Begge dele kommes i en skål over et vandbad indtil sukkeret er opløst. Pisk dem herefter til en sej marengs. Kom marengsen på en sprøjtepose med en aflang tylle med et svaj.

7
I øvrigt

Temperér chokoladen. Pensl tærtens kanten med chokolade og mas kokosmel derpå.

Sprøjt en krans af marengs. Pynt med blomster.