Twixbarer

10 barer

Twix er en af de helt klassiske chokoladebarer.

Her har Liva givet sit bud på en opskrift på de klassiske barer med karamel og kiks.

Ingredienser

Saltkaramel

200 g sukker
2 dl fløde
1 nip flagesalt
15 g smør

Kiksebund

60 g mel
20 g flormelis
30 g smør, koldt
1 lille nip salt
20 g sammenpisket æg

Chokoladeskaller

400 g goldchokolade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Saltkaramel

Start med at lave din saltkaramel.

Smelt sukker  i en tykbundet gryde. I mellemtiden varmes fløden op til kogepunktet i en anden gryde. Når sukkeret er smeltet og har taget farve (det må endelig ikke blive for mørkt) tilsættes den varme fløde under omrøring.

Lad karamelmassen koge ind i ca. 2 minutter på middel varme. Tilsæt herefter smør og flagesalt under omrøring. Lad det køle ned, inden du hælder det i en sprøjtepose.

2
Kiksebund

Nu skal du lave kiksebundene.

Mel, flormelis, salt og koldt smør puttes i en blender, minihakker eller lignende og køres til det ligner brødkrummer. Dejen samles nu med æggemassen og æltes så lidt som muligt, men dog til den hænger sammen og er ensartet.

Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir i rektangel der måler minimum 9×10 cm og er ca. 2 mm. tykt, og læg dejen i fryseren. Når den er blevet kold skæres 10 rektangler, der hver måler 9×1 cm. Bag dine rektangler ved 180 grader varmluft i ca. 6-8 minutter.

3
Chokoladeskaller

Nu skal du temperere goldchokolade. Følg evt. denne video – goldchokolade og hvid chokolade tempereres nemlig ved samme grader.

Når chokoladen rammer 29 grader fyldes den i en chokoladeform (jeg har brugt små chokoladebarer fra By Ditte Julie). Bank den let ned i bordet et par gange, for at fjerne evt. luftbobler. Efter ca. 30 sekunder hældes det overskydende chokolade tilbage i skålen. Bank på siden af formen, så der ikke sidder for meget chokolade tilbage og stil den på køl, så chokoladen sætter sig.

Fyld nu dine chokoladeskaller halvt op med din saltkaramel. Læg derefter en kiks i hver. Den skal trykkes lidt ned, så der er plads til at lukke dine barer med resten af din smeltede chokolade.

Hvis den resterende chokolade har sat sig, er du nødt til at temperere den på ny.

Stil dem på køl ca. 5-10 minutter og lad dem derefter stå på køkkenbordet i en times tid, inden de bankes ud af formen.