Valnøddetærte m. karamel og mørk chokolade

6-8 personer

Efteråret nærmer sig og vi skal varme os på noget lækkert og hjemmelavet i sofaen.

Her er en rigtig hygge-tærte med dybe smage fra chokolade og valnødder. Invitér på eftermiddagshygge med denne.

Ingredienser

GOLD CHOKOLADECREME MED KAFFE

1,5 blad husblas
150 g god gold chokolade
3 dl piskefløde
2 spsk instant kaffe
1 nip salt

MØRDEJ

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

VALNØDDEFRANGIPAN

80 g valnødder
80 g smør, blødt
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
1 nip havsalt

CHOKOLADEGANACHE

100 g god mørk chokolade, 70%
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup

I ØVRIGT

40 g valnødder
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
GOLD CHOKOLADECREME MED KAFFE

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Hak chokolade groft om kom i en dyb skål sammen med salt. Varm fløde og kaffe op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme kaffefløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt blandingen på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

2
MØRDEJ

Kom flormelis og mel op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i ca. 30 minutter eller til du skal bruge den.

3
VALNØDDEFRANGIPAN

Hak nødder fint. Ælt nødder, smør og sukker. Tilsæt æg og salt og ælt godt ind i massen.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom den op i en rund tærteform fra By Ditte Julie (19 cm i diameter). Placér den på en bageplade beklædt med bagepapir. Fyld frangipan i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun.

4
CHOKOLADEGANACHE

Hak chokolade og kom i en høj kande. Varm fløde og glukosesirup op. Hæld den lune fløde over chokoladen og rør chokoladen ud heri. Fordel ganache på den afkølede tærte og stil den på køl.

5
I ØVRIGT

Pisk cremen lind og kom den i en sprøjtepose med en By Ditte Julie adapter. Sprøjt cremen på tærtens top. Kom valnødder og gul i en pose og ryst godt så nødderne farves guld. Pynt med nødder og guld.