Vaniljekranse

25-30 kranse

Vaniljekranse er en af mine absolutte favorit småkager til julen.

Jeg laver altid en sprøjtefast dej, som kan komme ud af sprøjteposen, så man slipper for at bikse med en kødhakker.

Disse vaniljekranse er helt klassiske og jeg guider dig i den tilhørende how to video.

Ingredienser

VANILJEKRANSE

80 g mandler uden hinde
100 g kage hvedemel
180 g lyst rørsukker
2 tsk vaniljepasta
200 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
ca. 150 g kage hvedemel

Fremgangsmåde Udskriv

1
VANILJEKRANSE

Blend mandler fint sammen med (100 g) mel. Ælt sukker, vanilje og smør i en skål. Tilsæt æg. Tilsæt mandelmel og ælt godt. Tilsæt herefter (ca. 150 g) mel lidt efter lidt til du har en glat og ensartet dej. 

Kom dejen i en sprøjtepose fra By Ditte Julie med adapter og tylle. Start evt. med en smule af dejen og fyld op med dej undervejs. Sprøjt 25-30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vaniljekransene ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter. De skal være gyldne i farven. 

Tips

De færdigbagte vaniljekranse skal opbevares tørt.

Brug nogle af kransene til at pynte fint på juletræet ved at komme en sløjfe på.