XMAS julekage
6-8 personer
Glutenfri
En alternativ juledessert men med helt klassiske julesmage.
Jeg har bagt bogstaver i marengs og sprøjtet en sød kirsebærcreme imellem.
Denne marengskage er oplagt til julemiddagen, hvor der med sikkerhed er dele af selskabet, der ikke bryder sig om den klassiske risalamande.
Ingredienser
Marengs
180 g æggehvider
180 g hvidt sukker
180 g flormelis
Kirsebærcreme
1,5 blade husblas
125 g god hvid chokolade
3 dl piskefløde
2 spsk kirsebærstøv
I øvrigt
20-30 stk amarena kirsebær
kirsebærstøv
hele frysetørrede kirsebær
guldstøv
skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
Marengs
Pisk æggehvider skummende og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk massen til en luftig marengs. Sigt flormelis i marengsen og vend forsigtigt sammen. Kom marengsen på sprøjtepose med en lille rund tylle.
Placér bogstaverne XMAS på bagsiden af et stykke bagepapir, så de fungerer som skabelon og tegn efter bogstaverne. Du skal bruge to af hvert bogstav, derfor skal de tegnes to gange. Vend bagepapiret om (så du ikke får blyantstregen i din marengs) og afsæt marengs efter skabelonerne så du fylder bogstaverne ud. Lad dem hvile i 15 minutter inden de sættes i ovnen. Når de har hvilet, bages bogstaverne ved 110 grader varmluft i 1,5 time. Når de er færdige slukkes ovnen og lad dem nu hvile i ovnen natten over.
Kirsebærcreme
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Tag fløden af varmen og tilsæt husblassen. Hæld fløden hen over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til chokoladefløden er tyknet og er helt køleskabskold (maks 5 grader).
Kom chokoladecremen op i en skål sammen med kirsebærstøv og pisk massen til en luftig creme med en elpisker eller en røremaskine. Kom kirsebærcremen på sprøjtepose med en rund tylle.
I øvrigt
Placér “XMAS” på et serveringsfad og afsæt toppe af kirsebærcreme. Halvér amarena kirsebær og placér tilfældigt i kirsebærcremen. Drys frysetørrede kirsebærstøv udover de resterende marengsbunde og placer dem herefter på de respektive bogstaver som en top. Pynt med hele frysetørrede kirsebær, guldstøv og skovsyre.