Gulerodskage m. marcipan

8-10 personer

Gulerodskage er og bliver bare en klassiker. Mon ikke alle før eller siden har haft den svampede hverdagskage med til klassens time en gang eller to – jeg har i hvert fald.

Jeg har givet lavet denne opskrift, for at give klassikeren en lidt nyt og anderledes udtryk. Jeg har nemlig bagt gulerodskage-bunde og lagt i lag med den klassiske vanilje-ostecreme. Til sidst har jeg dekoreret med et marcipanovertræk.

Så ønsker du, at løfte den klassiske klassenstime-kage, så er det nu!

Ingredienser

GULERODSKAGE

4 æg, str. M/L
200 g lyst rørsukker
100 g brun farin
2,5 dl solsikkeolie
300 g hvedemel
1 nip havsalt
1,5 tsk cake factor
1 økologisk appelsin, skallen og saften heraf
3 gulerødder
50 g ren rå marcipan

FROSTING

1 tsk vaniljepulver
400 g flormelis
300 g smør, blødt
400 g neutral flødeost
2 spsk citronsaft

MARCIPANOMSLAG

200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
gul pastafarve
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
GULERODSKAGE

Pisk æg, sukker og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolie i æggemassen lidt efter lidt. Sigt alle de tørre ingredienser op i æggeblandingen og vend det forsigtigt sammen. Riv gulerødder og vend dem i dejen. Vend herefter appelsinsaft og -skal i dejen. Riv marcipan og vend i dejen. Hæld dejen op i en justerbar kagering fra By Ditte Julie (20-22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 175 grader varmluft i 45-50 minutter. Lad kagen køle af i formen.

2
FROSTING

Pisk vanilje, flormelis og smør til en lys og cremet masse. Pisk flødeost i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat til den er ensartet, ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind. Vend citronsaft i. Hæld frostingen op i en sprøjtepose.

Befri kagen fra formen og del kagen i 3 lige store dele. Placer en kagebund på et kagefad. Smør lidt frosting ud over bunden og placér endnu en kagebund herpå. Gentag med alle bundene og afslut med lidt frosting på siderne, som trækkes af (sådan så bundene kan ses igennem frostingen). Skær herefter siderne lidt ind, så kagen får en naturlig hvælving. Al den kage, som er skåret af, ligges på toppen af kagen. Smør kagens top op med den sidste frosting.

3
MARCIPANOMSLAG

Ælt alle ingredienser sammen til en glat og smidig marcipanmasse. Pak marcipanen ind i husholdningsfilm og læg på køl i minimum 30 minutter. Udrul herefter marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik et marcipanlåg (26-28 cm i diameter). Læg det forsigtig over kagen og form nogle folder i marcipanen med dine fingre. Dekorér med spiselige blomster.