Gulerodskage med marcipan

En vaske ægte klassiker! Gulerodskage med marcipan – både indeni og uden på. Måske lidt en luksus udgave. Det er påske, og derfor har jeg givet gulerodskagen et fint gult marcipanskørt på.

frostning ostesmørcreme

nem og svampet gulerodskage

Du kan i bund og grund lave den, lige som du lyster! Måske dit påskebord er grønt eller i lillafarver, så leger du bare med de farver.

Ligger du ikke inde med cake factor (mit kagekrydderi), så kan du i stedet anvende 2 tsk kanel, 1 tsk stødt ingefær og 1/2 tsk stødt allehånde. Ellers så kan du jo altid shoppe det hjem fra min webshop eller rundt om i landets mange butikker. Cake factor forhandles rigtig mange steder, Menu, Mad&Vin, Salling, Bahne, Inspiration, Plantorama, m.fl.

påskekage gulerodskage

Hvis du mangler inspiration eller ikke helt ved hvad du skal trylle frem her i påsken, så husk jeg har samlet alle mine påskeopskrifter under “PÅSKE“, så du let kan finde dem. Jeg har også en del inspiration i både TID TIL KAGE og/eller KAGEMAGI, som lige nu er på tilbud. Se alle de gode tilbud på webshoppen.

gulerodskage med marcipan påske

 

Gulerodskage med marcipan

ca. 8-10 personer

GULERODSKAGE
4 æg, str. m/l
200 g lyst rørsukker
100 g brun farin
2,5 dl solsikkeolie
300 g hvedemel
1 nip salt
1,5 tsk. cake factor (mit eget kagekrydderi)
1 økologisk appelsin, skal og saft heraf
3 fintrevne gulerødder
50 g rå marcipan, revet

Pisk æg, rørsukker og brun farin sammen til en luftig og lys masse. Pisk solsikkeolien i æggemassen lidt efter lidt. Sigt alle de tørre ingredienser op i æggeblandingen, og vend det forsigtigt sammen. Riv gulerødderne, og vend dem i dejen. Vend herefter appelsinsaften og den fintrevne appelsinskal i dejen sammen med de revet marcipan. Hæld dejen op i en spring- form (20-22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden, og bag gulerodskagen ved 175 grader varmluft i ca. 45-50 min. Lad kagen køle af i formen.

FROSTING
1 god vaniljestang
400 g flormelis
300 g blødt smør
400 g neutral flødeost
2 spsk. citronsaft

Flæk vaniljestangen på den lange led, og skrab nænsomt vaniljekornene ud med en kniv. Bland dem med lidt af flormelissen. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør til en lys og cremet masse. Pisk flødeosten i smørblandingen. Pisk kun lige akkurat, til den er ensartet, ellers piskes flødeosten i stykker, og cremen vil blive lind. Vend citronsaften i. Hæld frostingen op i en sprøjtepose.

SAMLING Befri kagen fra formen og del kagen i 3 lige store dele. Placer en kagebund på et kagefad, og smør lidt frosting ud over bunden. Gentag med alle bundene, og afslut med lidt frosting på siderne, som trækkes af (sådan så bundene kan ses igennem frostingen). Skær herefter siderne lidt ind, så kagen får en naturlig hvælving. Al den kage, som er skåret af ligges på toppen af kagen og toppen af kagen smøres op med det sidste frosting (se billeder).

MARCIPANOMSLAG
200 g ren rå marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
lidt gulpastafarve

Ælt alle ingredienser sammen til en glat og smidig marcipanmasse. Pak marcipanen ind i husholdningsfilm og læg på køl i mindst 30 min. Udrul herefter marcipanen i 2-3 mm tykkelse og udstik et marcipanlåg (26-28 cm i diameter). Læg det forsigtig over kagen og form nogle folder i marcipanen med dine fingre. Dekorer med lidt spiselige blomster eller hvad du synes.

SÅDAN LAVES KAGEN I BILLEDER:

gulerodskage

gulerodskage med frosting

marcipanovertræk

kage beklædt med marcipan

teknik

gulerodskage med marcipan

nem gulerodskage

DEL
VISSKJUL Kommentarer (8)
 1. Hej Ditte
  Jeg kunne også godt tænke mig at vide om kagen kan laves dagen før? ☺️

 2. Hej Ditte.
  Jeg har desværre ikke lige dit Cake Factor krydderi, men du skriver i opskriften at man kan lave en blanding af 2 tsk kanel, 1 tsk ingefær og 1/2 tsk allehånde. Svarer det til 1,5 tsk cake Factor eller skal jeg tage 1,5 tsk af blandingen jeg har lavet af krydderierne?
  På forhånd tak for hjælpen. Glæder mig til at smage den

 3. Hej Ditte Julie,
  Jeg skal selv lave et kagebord til mit bryllup, og vil derfor gerne lave så meget som muligt på forhånd.
  Så jeg vil høre om kagen kan fryses?
  På forhånd tak.

  1. Ja, men lige med en gulerodskage, ville jeg nok lade den blive bagt dagen før, også lave de andre på forhånd.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.