Glutenfri blåbærcheesecake med mørk chokolade

Denne lækre blåbærcheesecake er ikke kun glutenfri, men den er også NO BAKED. SÅ bliver det ikke bedre. Det er virkelig en af de bedre cheesecake jeg har lavet længe.

INGEN HUSBLAS KRISE

Du må virkelig ikke lade være med at lave denne blåbærcheesecake, hvis du er “bange” for husblas. Lige netop i denne ostemasse arbejdes der med en varm blåbærpuré, hvor din husblas skal smeltes i, og herefter skal den vendes sammen med den kolde masse.

Et godt tip: hvis du vil undgå trævler eller tråde i din husblas, så skal du altid have udblødt din husblas, så den er helt blød alle steder. Derudover skal den vendes i en varm masse. Ikke kogende masse, men VARM masse. Når to masser skal vendes sammen, og den ene er varm med husblas i og den anden kold, er det VIGTIGT det sker over flere omgange, så den varme masse fx. nedkøles langsomt. Gør det derfor over 3-4 omgange – på den måde undgår du husblaskriser.

Glutenfri blåbærcheesecake med mørk chokolade

ca. 8-10 personer

CHOKOLADE-MANDELBUND
200 g god mørk chokolade
100 g smør
100 g mandler

Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde. Hak halvdelen af nødderne mellemgroft og resten meget fint. Evt. blend dem i en mini hakker. Vend nødderne i chokolademassen. Placer en kagering (22-24 cm i diameter), beklædt med kageplast langs kanten, på et ønsket lagkagefad.Hæld chokolademassen op i formen og glat bunden ud. Stil kagen på køl i mindst 30-60 min. Bunden skal have sat sig/være helt kold, når blåbærcremen hældes på.

BLÅBÆRCCREME
150 g blåbær (gerne frosne)
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk. majsstivelse (maizena)
2 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M

Kog blåbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i blåbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Lad den køle af, så ikke den smelter chokoladebunden, når den hældes på.

Når chokoladebunden er kold, hældes cremen herpå og glattes ud. Stil kagen tilbage på køl og forsæt med ostemassen.

BLÅBÆROSTEMASSE
3 blade husblas
100 g blåbær (gerne frosne)
1 økologisk citron, saft og skal
200 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
75 g flormelis
2 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog blåbær op sammen med citronsaft og -skal. Lad det koge i små 5 min. Blend herefter massen til en lind puré. Rør den udblødte husblas heri. Lad det svale kort. Rør flødeost, creme fraiche og flormelis sammen i en skål til en ensartet masse. Rør forsigtigt blåbærpuréen i ostemassen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker. Kom ostecremen over kagen og giv kagen nogle lette bank og glat overfladen.

IØVRIGT
friske blåbær
chokoladesnirkler
spiselige lilla blomster

Pynt kagen lige som du ønsker eller brug billedet til inspiration.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (16)
 1. MMS, den ser virkelig lækker ud denne kage, som en masse andre af dine opskrifter er hvor lang tid i forvejen kan demnne kage laves? Kan jeg f.eks. lave den 2 dage før den skal serveres, hvis den står i køleskab indtil den bliver serveret?

 2. Kære Ditte. Lyder som en lækker kage som mange af dine andre opskrifter. Kan denne kage laves 2 dage før den skal serveres?

 3. Hej Julie,

  Jeg er vegetar og elsker kage! Jeg må indrømme at når jeg køber kage eller får kage ude tjekker jeg ikke altid efter om kagen indeholder gelatine, fordi jeg her ikke vil begrænse mig selv fra at spise lækre kager! Jeg undgår dog helst gelatine og husblas, og ved jeg at det er i noget har jeg sværere ved at nyde kagen eller overhovedet spise det. Jeg fortrækker altså derfor kage uden gelatine og husblas, og når jeg selv laver kage/tærte bliver det derfor også uden. Der findes jo virkelig mange kager uden husblas, men jeg ville f.eks. gerne prøve at lave en kage som denne. Har du nogen erfaringer med Dr. Oetkers Vegegel som skulle kunne erstatte husblas og tror du man vil kunne lave denne kage med dette? Udover det vil jeg høre om du har et godt bud på en kage der kan laves med meget brombær og her også gerne mange friske brombær :)?

  Tak for en god blog og insta!

  1. Hej Lærke. Du kan altid bruge et andet produkt. På pakken vil der altid stå hvilke forhold du skal følge. Om det er 1:1 eller andre forhold 🙂

 4. Hej Ditte Julie. Jeg har lavet din fantastiske opskrift. Det smager virkelig godt, kan godt lide at du ikke bruger så meget sukker. Jeg synes at bunden blev lidt for hård, og så havde jeg desværre ikke held med at få cremen så fast, at den kunne holde på ostecremen, så den flød noget ud. Men smagen var fantastisk. Tak

 5. Den ser mega lækker ud, og glæder mig til at prøve den – tror du at jeg ville kunne erstatte blåbær med brombær uden nogen problemer?

 6. Hej Ditte. Er der forskel på om man bruger en kagering og en springform? Jeg ville nemlig lave denne kage til i morgen aften, men jeg har kun springforme. Hvis jeg bruger en springform, skal den så bruges med eller uden bund i? 🙂

  1. Kageringe kan man justere i størrelsen. Du kan sagtens bruge en springform med bund, men placér et bagepapir i bunden inden du spænder springformen. Så har du lettere ved at flytte kagen ud af springformen når den skal serveres 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.