Flødeboller med kirsebær og krydderier

Vi holdt julefrokost i lørdags for Marcks venner og påhæng. Det er altid en kæmpe fest, når vi er sammen med dem – så det blev det selvfølgelig også i lørdags. Masser af spas, sjove lege, fantastisk mad og bare i det hele taget dejligt selskab. Det var den sidste julefrokost for vores vedkommende i år, så vi fik afsluttet julefrokostsæsonen med et brag.

Alle gæster medbragte selv en ret, så det blev en slags sammenskudsgilde. Vi stod selv for hønsesalat, og så havde jeg lavet flødeboller med kirsebær og krydderier som velkomstsnack.

floedeboller

Da gæsterne ankom fik de et glas hjemmelavet gløgg og en flødebolle med kirsebær og krydderier. Det satte stemningen og var en perfekt start på en sjov aften med vennerne (apropos det med at forkæle sine gæster – det kan man gøre på så mange forskellige måder). Flødebollerne ville også gøre det godt som velkomstsnack eller som en del af et større dessertbord nytårsaften. De er festlige, små bomber der smager himmelsk.

floedeboller med kirsebaer

Når du laver flødebollerne, vil der være en smule overskydende flødebolleskum. Du kan med fordel lave dobbeltportion af bundene og dermed nogle ekstra bunde, så du kan lave dine egne flødeboller efterfølgende. Som på billedet herunder – jeg lavede nissehue flødeboller.

nissehue floedeboller

floedeboller chokolade

FLØDEBOLLER MED KIRSEBÆR OG KRYDDERIER
15 stk

MARCIPANBUNDE
100 g ren rå marcipan
1 nip havsalt

Ælt marcipanen sammen med havsalt og rul den ud i 1-2 mm tykkelse. Udstik 15 riflede bunde med en diameter på 5 cm og placer dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter til de er gyldne i kanten. Lad bundene køle helt af, inden de skal anvendes.

CHOKOLADESKALLER
300 g god mørk chokolade

Temperer den mørke chokolade. Hæld den i en silikoneform med 30 halvkugler á 4 cm i diameter. Bank/ryst chokoladen ud igen, og skrab overfladen. Stil skallerne på køl, imens du fortsætter.

FLØDEBOLLESKUM
250 g hvidt sukker
100 g glukosesirup
75 g vand
140 g past. æggehvider
1 spsk hvidt sukker
2 spsk frysetørret kirsebærstøv
2 tsk CAKE FACTOR, kagekrydderi

Kog sukker, glukosesirup og vand op i en lille gryde til præcis 117 grader. Pisk æggehviderne let, til de skummer, sammen med 1 spsk sukker, og tilsæt dernæst den brandvarme sukkersirup i en tynd stråle, mens der piskes kraftigt. Fortsæt med at piske til skummet har stuetemperatur. Det tager ca. 20 min. Del skummet i to, og vend frysetørret kirsebærstøv i den ene halvdel og cake factor i den anden halvdel. Kom de to slags skum i sprøjteposer, klip et passende hul, og fordel skummet i chokoladeskallerne.

SAMLING: Saml flødebollerne rundt om en marcipanbund med en kirsebærhalvkugle og en krydderhalvkugle.

I ØVRIGT
50 g mørk chokolade
spiseligt guldstøv

Temperer den mørke chokolade, smør den ud på et stykke kageplast (10 cm langt) og træk i chokoladen med en kagespartel med riller. Læg den på køl til chokoladen har sat sig. Dekorer flødebollerne med chokoladestave og spiseligt guldstøv.

chokolade floedeboller med krydderier og kirsebaer

velkomst floedeboller

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Mums

    Er det skummet som holder ‘limer’ halvkuglerne fast på bunden? Kan se dine kugler står fast på noget i bunden, på fadet de er arrangeret på, hvad er det?

    Kh Charlotte

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.