Chokoladetærte med banan og karamel

Jeg er hjemme igen og back in the game. Der er ingen tvivl om, at jeg har stornydt min ferie, men jeg må også sige, at jeg har savnet mit køkken, haha. derfor hoppede jeg straks i køkkenet, da jeg kom hjem, og den værste jetlag havde lagt sig. Jeg ved godt, at vi går de lysere tider i møde, og vi higer efter luftigere og lettere kager, men den første kage, jeg havde lyst til at bage, var simpelthen en kage med banan. Så derfor blev denne chokoladetærte med banan og karamel til. Mums!

chokoladetærte med banan

Det eneste “kage-lignende” vi har spist på ferien, er faktisk fried banana, som er en indbagt banan. Den idé tog jeg med hjem og implementerede i min kage. Asien møder Danmark-kage 😉 Kagerne herhjemme kan vi altså godt være stolte af, skulle jeg hilse at sige. Der var ikke meget at skrive hjem om i Asien, efter min mening, men fried banana – det kan de.

Flamberingen giver en varm, grillet og dyb smag, som løfter bananerne. Og sammen med sprød chokolademørdej, smelte-på-tungen karamelcreme og topping af chokoladecreme, er det en bid af kagehimlen.

Mens jeg har været på ferie, har mit hovede boblet med idéer til kager og andet lækkert, som jeg glæder mig til at teste af og lege med i køkkenet. Så jeg synes bestemt også, at det er dejligt at være hjemme igen – i mit køkken og i mit nye studie.

tærte med banan chokolade og karamel

CHOKOLADETÆRTE MED BANAN OG KARAMEL

til ca. 8 personer

CHOKOLADEMØRDEJ
130 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
20 g kakaopulver
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

KARAMELCREME
1,5 blad husblas
150 g gold chokolade, karamelliseret hvid chokolade
3 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen groft og kom den i en dyb skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen, og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt det på køl i mindst 3 timer til karamelcremen er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

FLAMBERET BANANMAZARIN
2 halvbåde af banan
15 g lyst rørsukker
10 g smør
1-2 spsk kakaolikør
1-2 spsk lys rom
50 g ren rå marcipan
50 g lyst rørsukker
50 g smør, blødt

Skræl bananerne og halvér dem. Drys al sukker på bananerne, og varm en pande op med smørret. Når smørret er smeltet lægges bananerne på. Lad dem stege i 2 min. inden likør og rom tilsættes og der sættes ild i sprutten. Derved giver du bananerne en kort flambering og brænder sprutten af. Tag panden af varmen og lad dem køle lidt af. Kom de flamberede bananer og væden op i en foodprocessor sammen med marcipan, sukker og blend det til en glat masse.

SAMLING: Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Kom dejen op i tærteformen (alle forme kan anvendes) og fjern overskydende dej ved hjælp af kagerullen. Kom bananmazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 190 grader varmluft i ca. 15-20 min.

CHOKOLADEGANACHE
50 g mørk chokolade
50 g gold chokolade, karamelliseret hvid chokolade
1 dl piskefløde
50 g tørrede bananchips
10 kakaonibs

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Blend bananchips fint og vend dem i ganachen sammen med kakaonibs. Hæld det herefter over tærten. Stil tærten på køl, imens resten laves.

IØVRIGT
50 g hvid chokolade
perlemor chokoladeperler

Temperer den hvide chokolade og smør den ud på et stykke kageplast. Træk i chokoladen med kagepartel med riller. Drys med perlemorchokoladekugler, og lad herefter chokoladen sætte sig.

Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på sprøjteposen. Kom cremen op i en sprøjte med en mellemstor rund tylle, og afsæt små fine toppe på tærten. Pynt med chokoladestave.

chokoladetærte med banan og karamel

banantærte med karamel og chokolade

DEL
VISSKJUL Kommentarer (6)
  1. Hej
    Hvad mener du med 2 halvbåde?
    Er det een banan flækket på den lange led eller er det en halv banan delt i 2?

  2. Ved du om man kan købe gold chokolade andre steder end fra Callebeaut? Gerne i en fysisk butik.. Og kakao likør hvor købes det? Synes den kage ser mega lækker ud, men kræver lige noget indkøb. Ved heller ikke hvor man får kakaonibs

    1. Hej Christina. Jeg har set chokoladen fra summerbird i dag. Mener det koster 100 kr. for 200 gram (jeg endte med at købe den Ditte vist også bruger; 389 for 2,5 kg…!). Kakaonibs har jeg flere gange købt i netto.

  3. Hej Ditte. Jeg skal bage denne tærte i næste uge, men er også en smule i tvivl om hvor mange bananer du helt præcis skriver at der skal bruges. Er det to bananer der flækkes på langs eller bare en enkelt banan? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.