Chokoladetærte m. banan og karamel

8-10 personer

En herlig tærte af chokolademørdej, bananmazarin og en dejlig karamel.

Lav den sprødeste mørdej med smag af chokolade og fyld med en masse smagsoplevelser og servér til dine kære.

Alle ville blive et glad for et stykke af denne banantærte.

Ingredienser

CHOKOLADEMØRDEJ

130 g kage hvedemel
20 g kakaopulver
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

KARAMELCREME

1,5 blad husblas
150 g gold chokolade
3 dl piskefløde

FLAMBERET BANANMAZARIN

2 halvbåde af banan
15 g lyst rørsukker
10 g smør
1-2 spsk kakaolikør
1-2 spsk lys rom
50 g ren rå marcipan
50 g lyst rørsukker
50 g smør, blødt

CHOKOLADEGANACHE

50 g god mørk chokolade
50 g god gold chokolade
1 dl piskefløde
50 g bananchips
10 kakaonibs

I ØVRIGT

50 g god hvid chokolade
perlemor chokoladeperler

 

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADEMØRDEJ

Smuldr mel, kakao, sukker og smør mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

2
KARAMELCREME

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør det forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør det sammen. Hæld massen over i en ren skål. Dæk overfladen med husholdningsfilm og tryk filmen forsigtigt ned i overfladen. Sæt cremen på køl i minimum 3 timer til cremen er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

3
FLAMBERET BANANMAZARIN

Skræl bananer og halvér dem. Drys (15 g) sukker på bananerne. Kom smør på en pande og varm panden op. Når smørret er smeltet lægges bananerne på panden. Lad dem stege i ca. 2 minutter inden likør og rom tilsættes. Sæt ild i alkoholen så bananerne flamberes og alkoholen brændes af. Tag panden af varmen og lad dem køle af. Kom de flamberede bananer sammen med væden i en foodprocessor. Tilsæt marcipan og (50 g) sukker og blend til en glat masse.

Udrul mørdejen i 2 mm tykkelse. Kom dejen op i en rund tærteform og fjern overskydende dej. Kom bananmazarinfyldet i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter.

4
CHOKOLADEGANACHE

Hak chokolade fint og kom i en skål. Varm fløde op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Blend bananchips fint og vend dem i ganachen sammen med kakaonibs. Hæld den herefter over den bagte tærte. Stil tærten på køl.

5
I ØVRIGT

Temperér chokolade og smør den ud på et stykke kageplast. Træk en kagespartel med riller igennem. Drys med perlemorchokoladekugler og lad herefter chokoladen sætte sig.

Pisk chokoladecremen luftig med en elpisker og hæld cremen på en sprøjtepose med en By Ditte Julie adapter. Afsæt toppe på tærten. Pynt med chokoladestave.

Tips

  • Mørdej er bare allerbedst på dagen. Men ælt gerne dejen sammen og kom på køl i en frysepose et par dage i forvejen.