De bedste kanelsnegle(kage)

I disse corona tider, bliver der bagt og bagt ude i de danske stuer – elsker alt ved det. Kanelsnegle er bestemt i høj kurs, og noget vi alle (tror jeg) synes er MAX lækkert 🙂

De bedste kanelsnegle(kage), som Karla og jeg bagte LIVE i går, ligger nu også som step by step på By Ditte Julie instagram @bydittejulie – under højdepunkter.

PRØV endelig disse kanelsnegle derhjemme – det vil du ikke snyde dig selv for. Og kan du ikke få nok af bagværk, så finder du mine nyeste bagværksopskrifter inde på Klub Ditte Julie. Måske du også vil synes om vores gærdejspakke.

De bedste kanelsnegle(kage)

18 snegle (12 i kagen og 6 ved siden af)

DEJ
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
1 tsk salt
500-600 g hvedemel

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Gør imens remoncen klar.

REMONCE
150 g smør, blødt
150 g brun farin
2 tsk stødt kanel
1 spsk mørk sirup (lys kan også anvendes)

Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

I ØVRIGT
100 g marcipan
1 æg til pensling
Pynt med flormelis, chokolade, glasur eller noget helt andet.

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Riv marcipan ud over dejen. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 18 snegle. Kom bagepapir i en bradepande og placer 12 snegle. Placer de øvrige snegle på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 min. De løse snegle skal have 12-15 min. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager allerbedst friskbagte.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (8)
 1. Hej Ditte.
  Du nævnte at de kunne fryses inden de er bagt. Hvordan er fremgangsmåden når man skal varme dem fra frost. Vil du lade dem tø eller direkte i ovnen?
  Tak for opskriften

  God påske Michelle

  1. Jeg ville lade dem tø op i ovnen, mens den varmer. Når ovnen så er varm, er mit gæt at sneglene er tøet, så det passer med tiden. Men det afhænger også af ovn, så prøv dig lidt frem 🙂

  1. Det vil jeg ikke anbefale. Men du kan sagtens undlade marcipanen, den er blot til at give lidt mere smag. 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.