Kanelsneglekage

18 snegle

Hvem kan ikke altid spise en god kanelsnegl?

Jeg elsker i hvert fald selv at sætte tænderne i en blød og sød kanelsnegl med kanel og remonce.

Jeg har lavet denne opskrift som en hel bradepandekage, men du kan også sagtens bage dem som almindelige kanelsnegle.

Ingredienser

DEJ

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str. M/L
50 g lyst rørsukker
1 tsk salt
500-600 g hvedemel

REMONCE

150 g smør, blødt
150 g brun farin
2 tsk stødt kanel
1 spsk mørk sirup

I ØVRIGT

100 g ren rå marcipan
1 æg til pensling
flormelis, chokolade, glasur eller dét du gerne vil pynte med

Fremgangsmåde Udskriv

1
DEJ

Smelt smør i en gryde og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør- og mælkeblandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gær opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen og tilsæt også denne blanding lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 minutter. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Gør remoncen klar imens.

2
REMONCE

Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.

3
I ØVRIGT

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Riv marcipan ud over dejen. Tril dejen stramt sammen på den lange led og skær 18 snegle. Kom bagepapir i en bradepande og placer 12 snegle. Placer de øvrige snegle på en bageplade beklædt med bagepapir ved siden af. Lad dem efterhæve i 30 minutter. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i 20-22 minutter. De løse snegle skal have 12-15 minutter.

Pynt sneglekagen med glasur, flormelis eller lignende og nyd dem lune.

Tips

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager allerbedst friskbagte.

Hvis du bager disse kanelsnegle i min store By Ditte Julie silikoneform får du i stedet lækre bløde højsnegle.