

Rabarbertærter m. vanilje, ruby og citron
6 tærter
Små elegante tærter med rabarber fra min egen have.
Jeg er virkelig vild med udtrykket på disse rabarbertærter.
I bunden er en klassisk mørdej med vanilje, herefter en klassisk mazarin med masser af marcipan, en herlig rabarber kompot og et dekorativt chokolade låg.
Ingredienser
Vaniljemørdej
150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
1 tsk vaniljesukker
1 nip salt
2 æggeblommer
Mazarin
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren rå marcipan
1 økologisk citron, skallen heraf
1 nip havsalt
1 æg, str. M/L
Rabarberkompot
1 god vaniljestang
75 g lyst rørsukker
250 g rabarber, friske eller frosne
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
Chokoladelåg
100 g ruby chokolade
I øvrigt
gule stedmoderblomster
Fremgangsmåde Udskriv
Vaniljemørdej
Smuldr mel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Mazarin
Ælt smør, sukker, marcipan, citronskal og salt sammen til en ensartet masse og tilsæt ægt. Dejen kan æltes med hænderne eller på en røremaskine.
Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Skær dejen ud i 3 dele og kom dejen op i de ønskede tærteforme. Jeg brugte tærteforme i størrelserne 11×26 cm, 8×18 cm og 6×12 cm. Fjern overskydende dej og fyld mazarin i de tre tærter. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 minutter. Lad tærterne køle helt af i formene.
Rabarberkompot
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rens rabarber og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 minutter til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad kompotten køle ned til den skal bruges.
Befri tærterne fra deres form og smør kompot over hver tærte.
Chokoladelåg
Temperér chokolade og smør den ud på et stykke bagepapir i 1-2 mms tykkelse. Lad chokoladen sætte sig en lille smule, så den ikke er helt flydende, men stadig er til at arbejde med. Placér en udstikker (samme form, som du brugte til tærterne) på chokoladen, så der kommer en prægning. Lav evt. huller i chokoladen med bunden af en lille tylle eller en lille udstikker. Når chokoladen har sat sig helt, kan lågene knækkes fra. Placér chokoladen som låg på rabarbertærterne.
I øvrigt
Pynt til sidst med gule stedmoderblomster.