
Fastelavnsboller m. mælkechokolade og remonce
10-12 boller
Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have….
Fastelavnsboller burde spises året rundt – ikke kun når der skal rasles eller når vi slår katten af tønden.
Disse gammeldags boller er nemme at lave og kan pyntes på et utal af måder med glasur, krymmel, slik og meget mere.
Ingredienser
Dej
1,4 dl sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
1 tsk kardemomme
90 g smør
300 g hvedemel
1 nip salt
Remonce
70 g lyst rørsukker
70 g smør, blødt
1 tsk vaniljepasta
I øvrigt
50 g mælkechokolade
1 æg til pensling
Pynt
150 g chokolade
2 dl piskefløde
krymmel
Fremgangsmåde Udskriv
Dej
Lun mælk til den er lillefingervarmt. Opløs gær i den lune mælk. Rør æg, sukker og kardemomme i mælkeblandingen. Smelt smør og hæld i mælkeblandingen. Sigt mel og salt i blandingen og ælt dejen godt sammen – gerne i 10-15 minutter. Læg dejen op i en stor skål og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time.
Remonce
Ælt sukker, smør og vanilje godt sammen.
Øvrigt
Rul dejen ud på et bord med lidt mel i 0,5 cm tykkelse. Skær 10-12 kvadrater. Kom 1 spsk remonce på hver kvadrat. Hak chokolade groft og kom 3-4 stykker i hver. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml kvadraten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (det tager ca. 30-60 minutter). Pensl fastelavnsbollerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader varmluft i 15-17 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt
Smelt chokolade og smør ovenpå bollerne. Pisk fløde til en sprøjtefast flødeskum og kom den i en sprøjtepose med en stjernetylle. Drys med dit yndlings krymmel på toppen.
Tips
Har du udfordringer med lukning af dine fastelavnsboller, så se denne video, hvor jeg guider dig til at lykkes med at lukke dine boller omkring fyldet, så det IKKE falder ud.