Lukning af fastelavnsboller

Der er bare ikke noget værre end at have været i køkkenet for at bage klassiske fastelavnsboller med lækkert, hjemmelavet fyld, for så at åbne ovnen og se, at alt fyldet er faldet ud under bagningen.

I denne video guider jeg dig til at lykkes med at lukke dine boller omkring fyldet, så det IKKE falder ud.

Jeg har brugt denne opskrift på boller m. vaniljecreme.

 

Tips

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Skær herefter dejen ud i 12 lige store firkanter. Sprøjt en spsk vaniljecreme i midten af hver firkant. Stræk dejen en smule og fold de fire hjørner ind på midten over kagecremen. Der er nu kommet fire nye hjørner, som herefter foldes ind på midten. Kram dejen sammen, så du lukker dejen, og undgår at cremen glider ud. Vend bollerne om og læg den på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen mod bagepladen.