




Julekonfektbarer
10 barer
Glutenfri
Jeg har lavet helt klassiske konfektbarer med marcipan, nougat og chokolade.
Jeg har pyntet med hyggeligt julekrymmel.
Ingredienser
Grønne chokoladeskaller
150 g god hvid chokolade
grøn kakaosmør (Power Flower)
Gold chokoladeskaller
150 g god gold chokolade
Ganache
75 g god mælkechokolade
50 g hasselnøddenougat
1 dl piskefløde
1 nip havsalt
Marcipan
75 g ren rå marcipan
1 nip havsalt
I øvrigt
guldstøv
krymmel (Santa’s Favorite)
Fremgangsmåde Udskriv
Grønne chokoladeskaller
Temperér chokolade og kakaosmør. Fyld fem skaller i en By Ditte Jule chokoladeform, lille, med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Gold chokoladeskaller
Temperér chokolade. Fyld fem skaller i en By Ditte Jule chokoladeform, lille, med tempereret chokolade og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Ganache
Hak chokolade groft og kom den i en kande. Varm nougat, fløde og salt op i en tykbundet gryde. Rør til nougaten er opløst. Hæld den varme flødeblanding over den hakkede chokolade og rør godt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle af, inden du fylder den i chokoladeskallerne.
Marcipan
Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse. Skær 10 strimler, der passer til chokoladebarerne.
I øvrigt
Fyld chokoladeskallerne med ganache. Placér en strimmel marcipan i hver. Luk skallerne med overskydende chokolade. Stil formen på køl, til chokoladen har sat sig helt. Bank chokoladebarerne ud af formen. Pynt med guldstøv og krymmel.
Tips
- Jeg har valgt, at lave fem af hver, for at skabe inspiration. Men du kan altid nøjes med at lave enten de grønne eller goldskallerne.