Abrikosdrømme m. karamel og mazarin

6 desserter

Små moussedesserter til efteråret med varme smage.

Udtrykket på disse moussekager er blidt og fint, men smagen er intens af karamel og abrikos samt en blød klassisk mazarinbund.

Ingredienser

Mazarinbund

35 g lyst rørsukker
½  tsk vaniljepasta
50 g ren rå marcipan
50 g smør, blødt
1 æg
25 g kage hvedemel
20 g gold chokolade
20 g mandelsplitter

Karamelganache

100 g gold chokolade
75 ml piskefløde
1 nip havsalt

Abrikosindlæg m. appelsin

1 blad husblas
100 g tørrede abrikoser
1 tsk vaniljepasta
25 g lyst rørsukker
2 økologiske appelsiner, skallen og saften heraf

Abrikosmousse

3 blade husblas
150 g abrikospuré
1 citron, saften heraf
1,5 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
3 dl piskefløde

I øvrigt

50 g ren rå marcipan
maizena
rød skovsyre
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mazarinbund

Pisk sukker, vanilje, marcipan og smør sammen. Der må ikke være nogen klumper. Tilsæt æg og pisk massen godt. Sigt mel ned i massen og vend det hele forsigtigt sammen. Vend til sidst hakket chokolade og mandelsplitter i dejen. Hæld dejen i en kagering (16 cm i diameter) og fordel dejen i formen. Bag bunden ved 180 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad bunden køle af. Befri kagen fra formen og rengør den. Fór herefter kageringen med et stykke kageplast langs kanten og kom den tilbage rundt om kagen.

2
Karamelganache

Hak chokolade i mindre stykker og kom den op i en skål. Kom fløde op i en gryde og varm den op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til chokoladen er smeltet. Vend til sidst havsalt i chokoladen. Hæld ganachen over bunden og kom herefter bunden på køl til ganachen har sat sig. Udstik herefter 6 bunde (4-5 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker.

3
Abrikosindlæg m. appelsin

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Hak abrikoser groft og kom dem i en gryde sammen med vanilje, sukker, appelsinskal og -saft og lad det koge til abrikoserne er møre. Det tager cirka 15 minutter. Blend til en kompot. Knug husblassen fri for vand og kom den ned i kompotten. Kom kompotten op i en aflang indsatsform fra By Ditte Julie. Kom indlægget på frys i minimum 3 timer.

4
Abrikosmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i minimum 10 minutter. Kom abrikospuré, citronsaft, sukker og vanilje op i gryde og varm det op. Når sukkeret er smeltet tages gryden af varmen og husblassen vendes i lagen. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den i abrikosblandingen ad 3 omgange. Kom moussen på en sprøjtepose.

Fyld 6 små silikonebobler fra By Ditte Julie ⅓ op med mousse. Udstik 6 abrikosindlæg (cirka 3 cm i diameter). Placér abrikosindlægget i midten af moussen. Fyld derefter formen op med abrikosmousse til der er ca. 0,5 cm afstand til formens åbning. Placér mazarinbunden og pres den ned i moussen med ganachen ned ad. Skrab overskydende mousse fra kanten. Stil desserterne på frys natten over.

5
I øvrigt

Udrul marcipan og kom herefter et tyndt lag af maizena over marcipanen. Præg dem med en blonde kagerulle fra By Ditte Julie. Udstik små cirkler i marcipanen til pynt (ca. 3 cm. i diameter).

Befri desserterne fra formene og placér dem på en tallerken. Pynt af med marcipancirkler, skovsyre og spiselige blomster.