Æblelagkage m. æblegrød

8-10 personer
Glutenfri

En lagkage med masser af æbler – perfekt til efteråret.

Mellem bløde bunde med marcipan og hasselnødder er smurt et lag af en klassisk hjemmelavet æblegrød. Fragilitebundene er til sidst omkranset af en æblemousse.

Moussekagen med smag af æble er oplagt at servere i efteråret med sæsonens æbler.

Ingredienser

Fragilitébunde

110 g æggehvider
225 g lyst rørsukker
150 g ren rå marcipan
40 g æggehvider
90 g hasselnødder

Æblegrød

2 blade husblas
450 g skrællede æbler
165 g lyst rørsukker
2 økologiske citroner, skallen og saften heraf

Æblemousse

5 blade husblas
700 g æbler
1,5 økologisk citron, skallen og saften heraf
1 dl ufiltreret æblemost
1 god vaniljestang
3 spsk lyst rørsukker
2,5 dl piskefløde

I øvrigt

grønne pistacienødder
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Fragilitébunde

Pisk æggehvider (110 g) og sukker til en sej marengs. Ælt revet marcipan og æggehvider (40 g) godt sammen. Marengsen vendes med marcipanmassen over 3 omgange – vær forsigtig så luften ikke slås ud af marengsen. Hak hasselnødder fint og vend dem i dejen. Fordel dejen på en bageplade (ca. 20 x 25 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad bunden køle af, inden kagen kan samles.

2
Æblegrød

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Skræl æbler og fjern kernehuset og skær dem i mindre stykker. Kom æblestykkerne op i en gryde sammen med sukkeret og citronskal og -saft. Kog æblerne i ca. 5-10 minutter og lad det småsimre i 15-20 minutter. Æblerne skal koges ud til mos. Blend æblerne til en æblepure. Knug husblassen fri fra vand og rør den ud heri. Kom æblegrøden op i en aflang toppingform med bobler fra By Ditte Julie. Gem resten til at samle bunden med.

Skær 2 bunde (10 x 25 cm). Smør resten af æblegrøden på den ene bund og placér den anden bund herpå. Kom den i fryseren mens du laver moussen.

3
Æblemousse

Udblød husblas i rigelig koldt vand i ca. 10 minutter. Skræl æbler og skær dem i små stykker. Kom alle ingredienser undtagen fløde op i en gryde og kog det hele mørt i 15 minutter. Æblekompotten sigtes gennem en sigte, så det bliver til en fin æblepuré. Knug husblassen fri fra vand og rør den i æblepuréen. Lad den køle ned, mens du pisker fløden til en let flødeskum. Vend æblepuréen og flødeskummen forsigtigt sammen. Hæld æblemoussen i en stor aflang By Ditte Julie form og placér til sidst bunden heri. Sørg for at moussen omslutter bunden fuldstændig i kanten. Stil kagen på frys i minimum 3 timer.

4
I øvrigt

Befri kagen og æblegrøden fra formene og placér æblegrøden ovenpå på kagen. Pynt til sidst med finthakket pistacie og blomster.