Aperol spritz træstammer

18 træstammer
Glutenfri

Sommer, sol og lækre drinks! Jeg elsker sommer og alt hvad der følger med.

Derfor er jeg også helt vild med, hvordan de her sommer træstammer er endt ud. De smager vitterligt af sol og sommer! Marcipan/træstammemasse med smag af aperol og orange og til sidst en saltet marcipanbund. Mums siger jeg bare.

Ingredienser

TRÆSTAMMEDEJ

60 g kagerester (fx vandbakkelse, wienerbrød, gærdej)
30 g god hvid chokolade
20 g ren rå marcipan
3 tsk aperol
1 nip havsalt
1 økologisk appelsin, skallen heraf og saften fra 0,5

CHOKOLADESKALLER
MARCIPANBUNDE

60 g ren rå marcipan
1 nip havsalt

I øvrigt

bladguld

Fremgangsmåde Udskriv

1
TRÆSTAMMEDEJ

Smuldr kagerester i en stor skål. Smelt chokolade og kom i kageresterne. Riv marcipan og kom op i skålen. Vend aperol, salt og appelsinskal og -saft i dejen og ælt det hele godt sammen. Kom den på køl og lad den trække lidt.

2
CHOKOLADESKALLER

Varm orange kakaosmør op. Dyp en vatpind i kakaosmørret og dup tilfældigt i to By Ditte Julie silikoneforme. Varm også den gule kakaosmør og dup ligeledes med en lille rund svamp.

Temperér chokolade og indfarv til en sart orange med kakaosmør. Fyld den tempererede chokolade i formene og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladerne og stil formene på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke med til sidst.

Del træstammedejen i 18 lige store dele. Tril til kugler og placér en i hver chokoladeskal.

3
Marcipanbunde

Ælt marcipan og salt godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Placér en bund i hver skal og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem fra formen.

4
I øvrigt

Pynt med bladguld.