Bærtærte

6-8 personer

En klassisk frugttærte med masser af blandede bær.

En klassisk mørdej, en let syrlig, hjemmelavet bærmarmelade, bærmazarin og på toppen en frisk bærmousse.

 

Ingredienser

Bærmousse

2 blade husblas
200 g blandede bær
2 spsk lyst rørsukker
1 tsk vaniljepasta
1 økologisk citron, skallen og saften heraf
2 dl piskefløde

Mørdej

60 g flormelis
150 g kage hvedemel
1 økologisk citron, skallen heraf
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Bærmarmelade

250 g blandede bær
125 syltesukker

Bærmazarin

75 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
75 g ren rå marcipan
1 æg
35 g mandelmel
2-3 spsk bærmarmelade, opskrift ovenfor

Marcipanbånd

100 g ren rå marcipan
50 g flormelis
10 g glukosesirup
mørk rosa pastafarve fra By Ditte Julie

I øvrigt

friske blåbær
friske ribs
mynteblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Kom bær, sukker, vanilje og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til sukkeret er opløst og bærrerne er kogt møre. Sigt det så du kun har saften tilbage. Rør den udblødte husblas ud i den varme saft og lad det svale. Pisk piskefløde til en let skum og vend bærsaften forsigtigt i flødeskummen. Gør det gerne ad et par omgange så du ikke slår luften ud af skummen. Kom moussen i en aflang toppingform med bobler fra By Ditte Julie (11,5×26,5 cm) og sæt den på frys i minimum 5.

2
Mørdej

Kom flormelis, mel og citronskal op i en skål og smuldr smør heri mellem hænderne. Ælt æggeblommer ned i dejen. Stop med at ælte når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en frysepose på køl i 30 minutter eller til du skal bruge den.

3
Bærmarmelade

Kom det begge dele op i en gryde og bring det i kog. Lad det simre til det tykner. Blend det fint og lad det køle. Kom det på et skoldet glas og gem det til senere.

4
Bærmazarin

Ælt sukker, smør og marcipan sammen til en ensartet masse uden klumper. Tilsæt æg og ælt igen til massen er homogen. Vend mandelmel i mazarinmassen og afslut med at vende marmelade i.

Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelse og kom mørdejen i en aflang tærteform fra By Ditte Julie (26,5×10 cm). Fyld bærmazarinen i den ubagte tærte. Bag tærten ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad tærten køle en smule i formen. Befri tærten mens den stadig er lun.

5
Marcipanbånd

Ælt alle ingredienser sammen. Kom den på køl i ca. 30 minutter. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelsen. Skær et bånd som passer til tærtens omkreds og højde.

6
I øvrigt

Placér tærten på et serveringsfad. Smør bærmarmelade ud på tærten og mazarinen. Befri herefter bærmoussen fra formen og placér den oven på tærten. Kom marcipan båndet om kagen. Pynt tærten med bær og mynteblade.