Blåbær og limechokolader

9 chokolader
Glutenfri

Små, elegante petit fours af chokolade med smag af blåbær og lime.

Disse smukke fyldte chokolader er magiske til påskens mange familiemiddage, til studenterbordet eller til bryllupsreceptionen.

Denne opskrift er på en frisk limeganache, der giver en herlig lethed.

Ingredienser

Chokoladeskaller
Limeganache

120 g god hvid chokolade
1 økologisk lime, saften og skallen heraf
10 g flormelis
75 ml piskefløde

Marcipanbund

30 g ren rå marcipan
1 tsk blåbærstøv

I øvrigt

friske blåbær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Temperér chokolade. Tilsæt farve og rør. Fyld den tempererede chokolade i små silikoneforme fra By Ditte Julie og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Limeganache

Hak chokolade groft og smelt over et vandbad sammen med lime og flormelis. Rør det hele godt sammen. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør. Blandingen vil se grynet ud til start, men rør indtil massen samler sig og bliver homogen. Fyld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle.

3
Marcipanbund

Ælt marcipan og støv godt sammen. Udrul marcipanen i 2 mm tykkelse og udstik bunde i 3 cm diameter med en By Ditte Julie udstikker.

Fyld ganache i hver skal. Placér en bund og luk med overskydende chokolade. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

4
I øvrigt

Pynt med friske blåbær og blomster.