Blåbærtærte m. mynte
6-8 personer
En klassisk frugttærte med et tvist af mynte.
Med få elementer, der er nemme at forberede på forhånd får du her en smuk og smagfuld tærte.
Først har jeg lavet en mousse med masser af blandede bær, lime og mynte. Derefter en blåbærmørdej og en blåbærmazarin – et voila du har en perfekt tærte!
Ingredienser
Blåbærmousse med mynte og lime
1 blad husblas
100 g blåbær, frisk og frosne
1 økologisk lime, skallen og saften heraf
10 blade mynte
1 spsk lyst rørsukker
1 dl piskefløde
Mørdej
60 g flormelis
2 tsk blåbærstøv
150 g kage hvedemel
75 g smør, blødt
2 æggeblommer
Mazarinfyld
100 g ren rå marcipan
100 g lys rørsukker
2 tsk blåbærstøv
100 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
100 g friske blåbær
I øvrigt
friske blåbær
rød skovsyre
Fremgangsmåde Udskriv
Blåbærmousse med mynte og lime
Udblød husblas i rigeligt vand i ca. 10 minutter. Kom blåbær, limeskal og -saft, mynte og sukker op i en gryde og lad det koge under et låg til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og sigt bærerne fra, så du kun har saften tilbage. Rør herefter den udblødte husblas i og lad det svale lidt. Pisk herefter fløde til en let skum og vend forsigtigt flødeskummen sammen med saften (gerne ad tre omgange) til en mousse. Hæld moussen op i en aflang indsatsform fra By Ditte Julie. Stil moussen på frys i minimum 3 timer.
Mørdej
Kom flormelis, blåbærstøv og mel op i en stor skål og smuldr smør imellem hænderne. Ælt æggeblommer i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Mazarinfyld
Ælt marcipan, sukker, blåbærstøv og smør sammen til en ensartet masse. Tilsæt æg og ælt massen glat. Vend de friske blåbær i massen.
Rul mørdejen ud i 2 mm tykkelsen og kom mørdejen i en aflang tærteform fra By Ditte Julie (26,5 x 10 cm). Fyld mazarinmassen i den ubagte tærte og bag den ved 190 grader varmluft i 15-20 minutter. Lad den køle helt af.
I øvrigt
Befri tærten fra formen og placér tærten på et fad. Befri herefter moussen fra formen og placér den på tærten. Dekorer kagen med blåbær og skovsyre.