Blomme i madeira

9 chokolader
Glutenfri

Smagen af marcipan, blommer, portvin og mørk chokolade får min mund til at løbe i vand.

En rigtig mormor-klassiker hvis du spørger mig. Jeg har før givet mit bud på en ny version i min bog Kageminder og her kommer altså endnu et alternativ til den klassiske chokolade.

Ingredienser

CHOKOLADESKALLER
Marcipanbunde

60 g mandler uden hinde
150 g ren rå marcipan
150 g lyst rørsukker
150 g smør
3 æg, str. M/L
1 nip havsalt

Karamelliseret blomme-portvinsmarmelade

150 g blommer (vægt uden sten)
50 g mørkt rørsukker
1 spsk portvin

I øvrigt

1 blomme, frisk
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
CHOKOLADESKALLER

Temperér chokolade. Fyld den tempererede chokolade i en By Ditte Julie silikoneform og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Marcipanbunde

Blend nødder fint i en minihakker. Smuldr finthakkede nødder, marcipan og sukker godt mellem hænderne. Smelt smør i en gryde. Tilsæt det smeltede smør og rør. Tilsæt ét æg ad gangen og rør godt mellem hvert æg. Tilsæt salt. Smør dejen ud i en By Ditte Julie silikoneform og bag ved 180 grader varmluft i 12-15 minutter.

3
Karamelliseret blomme-portvinsmarmelade

Fjern sten og skær blommer i mindre stykker. Kom blommer, sukker og portvin i en gryde. Lad simre i 10-15 minutter til væsken er kogt ind og blommerne er møre. Blend massen til en fin puré med en stavblender. Kom puréen på en sprøjtepose og lad køle helt ned.

Befri marcipanbunden fra silikoneformen. Udstik 9 bunde (3 cm i diameter) med en By Ditte Julie udstikker.

4
I øvrigt

Fyld chokoladeskallerne halvt op med marmelade. Placér en bund i hver skal. Temperér den overskydende chokolade og luk skallerne. Skrab formen så du undgår fødder på chokoladerne. Stil formen på frys til chokoladen har sat sig. Befri dem ud af formen.

Skær både af en blomme og pynt chokoladerne med blommebåde og guldstøv.