Børnevenlig chokoladekage
10-12 personer
En super simpel men lækker bradepande kage, der er perfekt til børnefødselsdagen, til klassenstime eller en klassisk eftermiddag.
Jeg har brugt en masse rester til denne klassiske chokoladekage – rester af overskydende chokolade som man aldrig skal smide ud!
Ingredienser
Chokoladekage
60 g smør, blødt
1,5 dl lyst rørsukker
2 dl kage hvedemel
2 spsk kakaopulver
1 tsk bagepulver
1,5 tsk salt
2 æg, str. M/L
2 dl sødmælk
1 dl chokolade (jeg har brugt mørk chokolade men brug din favorit)
Chokoladetopping
200-250 g chokolade (jeg har brugt en masse forskelligt reste-chokolade indfarvet i forskellige pastelfarver, men alt kan bruges)
Fremgangsmåde Udskriv
Chokoladekage
Kom smør, sukker, mel, kakao, bagepulver og salt op i en skål og rør det hele sammen. Rør indtil det ligner små brødkrummer. Slå æg ud i en høj kande. Tilsæt mælk til æggene og rør godt. Hæld langsomt æggeblandingen ned til melblandingen mens du rører rundt. Gør det evt. over tre omgange og rør godt mellem hver gang. Smelt chokolade og vend i dejen. Hæld dejen i en bradepande (25×30 cm) beklædt med bagepapir. Bag ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad kagen køle i formen.
Chokoladetopping
Smelt chokolade og smør over kagen. Lad chokoladen sætte sig og servér kagen.